Bakan Açıkladı: Yüzde 80 Azaldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Açıkladı: Yüzde 80 Azaldı

Bakan Açıkladı: Yüzde 80 Azaldı

2013'te tavan yapmıştı

20.02.2015 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paralel yapının gerekçesiz mahkeme kararı ve kod isimler üzerinden yaptığı dinlemeler ortadan kalkınca TİB'e giden dinleme talepleri yüzde 80 azaldı. Bakanı Elvan "Dinleme sayısı 2013"te en yüksek duzeye çıkmış" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakani Lütfi Elvan, STAR'a yaptığı açıklamada, yasa dışı dinlemelerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) zarar verdiğini belirterek, "TİB'i başka bir forma dönüştürüp, o binadan TİB'i çıkarmak ve TİB'dekimevcut yapıyı değiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

2011 ve 2012'de de yüksek
Bakan Elvan 2013 yılında dinlemelerin zirveye ulaştığına vurgu yaparak "2011, 2012 yıllarına baktığımızda da oldukça yüksek dinleme oranı var ama 2013 yılında en yüksek seviyede dinleme olduğunu görüyoruz. Ama bugün yüzde 80 düşüş söz konusudur" şeklinde konuştu.

Eksik evrakla dinlemeler bitti

TİB'de yapılacak yeni değişiklikleri açıklayan Bakan Elvan şu açıklamalarda bulundu: "Geçmişte telefon numarası ile şahsın ismi örtüşmeden veya bazı evrakların eksik olmasına rağmen dinleme yapılmış. Ama şu anda gelen mahkeme kararları tek tek arkadaşlarımız tarafından inceleniyor. Eğer bir eksik tespit edilirse eksikliklerin tamamlanması isteniliyor. TİB'de artık çapraz kontroller yapılıyor. Mesela mahkeme kararı sayısı ile dinlenen kişi sayısı sürekli olarak kontrol ediliyor."

TİB'e alınanlar araştırılıyor

Elvan, TİB'de eleman yönünden daha sıkı bir denetim mekanizması oluşturulduğunu da ifade ederek, "Çok kapsamlı şekilde işe alınacak elemanlarda araştırma yapıyoruz" dedi.

Star

Kaynak: Ensonhaber.com

Son Dakika Güncel Bakan Açıkladı: Yüzde 80 Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement