Benin Devlet Başkanı Talon'un Fildişi Sahili Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Benin Devlet Başkanı Talon'un Fildişi Sahili Ziyareti

Benin Devlet Başkanı Talon\'un Fildişi Sahili Ziyareti

Benin Devlet Başkanı Patrice Talon, Fildişi Sahili'nde yaşanan gelişmelerin bölgedeki ülkeleri yakından ilgilendirdiğini söyledi.

12.01.2017 11:56

Benin Devlet Başkanı Patrice Talon, Fildişi Sahili'nde yaşanan gelişmelerin bölgedeki ülkeleri yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Talon, resmi ziyaret için geldiği Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde mevkidaşı Alassane Vattara ile düzenlediği basın toplantısında, "Fildişi Sahili, Batı Afrika Parasal ve Ekonomik Birliğinin (UEMOA) en önemli üyelerinden. Ülkede geçen hafta başlayan askeri ayaklanmanın olumlu sonuçlandırılması bizi çok memnun etti. Çünkü ülkede yaşanan her şey bölgedeki diğer ülkeleri de yakından ilgilendiriyor." ifadelerini kullandı.

Gambiya'daki siyasi krize de değinen Talon, ülkede seçim sonrası yaşanan krizin bir an önce son bulması için bölge ülkeleri olarak çözümler üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Ülkede 1 Aralık'ta düzenlenen seçimde mevcut Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in kaybettiğini ancak yenilgiyi kabul etmediğine değinen Talon, devlet başkanı seçimini kazanan Adama Barrow'un 19 Ocak'ta Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenecek yemin törenine Vattara ile katılacaklarını bildirdi.

Vattara da Fildişi Sahili'nde devlet kurumlarının faaliyet göstermeye devam ettiğine işaret ederek bölgenin ve ülkenin çıkarları için çalışmayı sürdürdüklerini vurguladı.

Bouake kentinde, askerlerin maaş artışı ve hayat şartlarının iyileştirilmesi talebiyle geçen hafta başlattıkları ayaklanma, ülkedeki birçok kente de sıçramıştı. Kriz dolayısıyla Gana programını yarıda kesen Vattara hafta sonu ülkeye geri dönmüştü. Vattara, askerlerin söz konusu taleplerinin karşılanacağını belirterek ayaklanmanın son bulduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Benin Devlet Başkanı Talon'un Fildişi Sahili Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement