Berber ve Kuaförlerden Saç Şovu - Son Dakika
Güncel

Berber ve Kuaförlerden Saç Şovu

Berber ve Kuaförlerden Saç Şovu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kuaförler hünerlerini sergiledi.

10.06.2014 14:00

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kuaförler hünerlerini sergiledi.

İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası tarafından Elegance Düğün Salonu'nda düzenlenen dayanışma gecesi ve saç şovu renkli görüntülere sahne oldu. Programda 23 berber ve kuaför hünerlerini sergiledi. İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, 9 Şubat'ta yapılan oda seçiminde yeniden seçildiklerini, faaliyetlerine dayanışma gecesi ve saç şov programıyla başladıklarını belirtti. 2001 yılında Belediye Başkanı Hikmet Şahin döneminde erkek berberlerin isteği üzerine pazar günleri tatil kararı aldıklarını belirten Güven, "13 yıldır bu karar uygulanıyor. Kadın kuaförlerimizden ise salı günü tatil yapma talebi geldi. Bütün kadın kuaförleri salı günleri çalışmayacak, istirahat edecekler. Ayrıca aldığımız karar gereği, 15 Ağustos'tan itibaren erkek berberlerimiz akşam saat 22.30'da dükkanlarını kapatacak. Bu kararları belediye başkanımıza yapmış olduğumuz ziyarette ilettik. 'En kötü kural, kuralsızlıktan iyidir' diyerek, bizim aldığımız kararlara destek verdi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

394 sayılı hafta tatili kanununun berberler ile kuaförleri karşı karşıya getirdiğini ifade eden Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak ise, "Berberler pazar günü çalışmak istemiyor, bayan kuaförleri de pazar günü çalışmak istiyor. 394 sayılı hafta tatili kanunu, pazar gününü işaret ettiği için yerelde çözüm arıyoruz. Yani encümen kararlarıyla bu meseleyi çözüyoruz. Encümende alınacak bu karara herkes uysun. Sabah koltuğun başına bir dikiliyoruz, akşam saat 20.00'e kadar çalışıyoruz. 40 yaşından sonra hepimizin ayaklarında varisler başlıyor. Haftanın bir gününü kendinize ayırmanız şart. Biz Bursa'da 5 yıldır akşam kapatma saatini oturttuk" diye konuştu.

İnegöl'ün bereketli bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bu mesleği icra eden arkadaşlara söylüyorum, reklam çok önemli. Kapanma saatleri ile alakalı alınmış kararlara saygı duyun. Bizde yanlış bir mantık var, dükkanım saatlerce açık kalsın. Bana göre, kalitenizle, ortaya koyduğunuz standartlarla, işyerinin ortamıyla, gülen yüzünüzle ve hizmet kalitenizle örnek olun. Benim tavsiyem, mesleği ön plana çıkarmaya çalışalım. En kötü karar, karasızlıktan iyidir. Plansız ve programsız gece gündüz çalışıyorsunuz. Elin Avrupalısı bizden çok çalışmıyor. Biz çalışılacak saatlerde çalışmıyoruz, çalışmayı bitireceğimiz saatlerde de çalışmaya gayret ediyoruz. İnşallah bayan kuaförleri ile alakalı alınan karar sağlıklı bir şekilde uygulanır. Yaşadığımız memleket güzel memleket. Bunun kadrini ve değerini bilmemiz gerekir. İnegöl'de 180 civarında erkek kuaförü var. 70 tanede bayan kuaförü var. Bu sayılar İnegöl gibi bir yer için az" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından saç şovuna geçildi. İlk odanın 8 kişilik genç erkek saç şov ekibi hünerlerini sergiledi. 15 dakikalık şovun ardından saç tasarımları beğeniye sunuldu. Daha sonra emekli ustalara Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak ve İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven tarafından plaket takdim edildi. Ardından, 7 kişilik bayan kuaförleri saç şov ekibi sahne aldı. Gelin saçı başta olmak üzere farklı saç stillerini 15 dakikada yapan kadın kuaförlerinin ardından usta berberlerin yer aldığı ekip gösteri yaptı. Saç şovlarının ardından düzenlenen çekilişle talihliler berber ve kuaför malzemeleri kazandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Berber ve Kuaförlerden Saç Şovu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement