Beyoğlu Belediyesi'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu Belediyesi'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama

Beyoğlu Belediyesi'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan: "Koruma Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda işlemlere devam edilecek" Beyoğlu'nda tadilat yapılırken kısmen çöken 5 katlı metruk bina ile ilgili Beyoğlu...

06.04.2023 13:26  Güncelleme: 15:30

Beyoğlu Belediyesi'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama

Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan:

"Koruma Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda işlemlere devam edilecek"

İSTANBUL - Beyoğlu'nda tadilat yapılırken kısmen çöken 5 katlı metruk bina ile ilgili Beyoğlu Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan, Koruma Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda işlemlere devam edileceğini söyledi.

Beyoğlu Karaköy, Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan tadilat yapılan 5 katlı metruk binada saat 06.30 sıralarında kısmen çökmüş, beton parçaları da yola dökülmüştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken tramvay seferleri bir süreliğine durdurulmuştu. Ekiplerin çalışmaları sürerken, Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamamlayan Mehmet Karaaslan basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Koruma Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda işlemlere devam edilecek"

127 ada, dört parselde bulunan tescilli, eski eser yapı hakkında konuşan Mehmet Karaaslan, "Söz konusu yapı 99 yılında tescil edilmiş ve 2016 yılında da Koruma Kurulu'nca projelere uygun bulunarak belediyelerce düzenlenen bir yapı. Dönem içinde de değişik zamanlarda da ruhsat yenilemesi yapılan bir yapı. Bugün sabah 06.30'da gelen şikayet üzerine yerine gelindiğinde orta kısmında geniş bir çökme olduğu ve döşemelerinde çökme olduğu görüldü. Bunun üzerine de belediyemizin ekipleri tarafından teknik bir rapor düzenlenerek konu değerlendirmek üzere Koruma Kurulu'na iletildi ve Koruma Kurulu'ndan gelecek karar doğrultusunda da işlemlere devam edilecek" dedi.

"Kararın ne zaman gelmesi bekleniyor" sorusuna cevap veren Karaaslan, "Konu sabahleyin gerçekleşti. Biz de teknik raporu tuttuk. Bu bina restorasyon ruhsatı olan bir yapı yani eski eser tescilli. Oradan gelecek karar 'yıkın' doğrultusunda da olabilir, 'sökün' doğrultusunda da olur. Ona göre uygulamalara devam edeceğiz. Onunla ilgili bir şey demeyeyim ben çünkü Koruma Kurulu karar alacak. Yıkma konusunda 2863 yasa kapsamında. Koruma Kurulu kararına göre oluyor. Yani Koruma Kurulu bir karar alacak o çerçevede biz uygulamaya devam edeceğiz. ya ilgilisi bir şekilde devam edecek ya da belediye olarak yapamıyorsa biz yapacağız. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla ilgili kurul kararları var. Güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla ilgili mal sahibine en son 15 gün önce tebligat yapıldı, gerekli güvenlik önlemlerin alınmasına yönelik tebligatımız da dosyamızda var" dedi.

Beyoğlu Belediyesi\'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu Belediyesi'nden kısmen çöken binayla ilgili açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement