Birinci Ergenekon Davasının 161. Duruşması Olaylı Geçti - Son Dakika
Güncel

Birinci Ergenekon Davasının 161. Duruşması Olaylı Geçti

Birinci Ergenekon Davasının 161. Duruşması Olaylı Geçti

Birinci Ergenekon davasının 161.

19.10.2010 22:48

Birinci Ergenekon davasının 161. duruşması sona erdi. Recep Özkan'ın çaprazındaki dairede oturan ve polis tarafından 20 Ağustos 2009 tarihinde yapılan teşhis inceleme çalışmasına ait tutanakta kendisine gösterilen dosya sanıklarına ait fotoğraflardan bazılarına "Yüzde 90 benziyor, yüzde 70 benziyor" şeklinde ifadesi yer alan Nadiye Önay'ın tanıklık ifadesi tartışmalı geçti.

Daireye çok kişinin girip çıktığını, söyleyen tanık Önay'a dosyada Osman Yıldırım'ın ifadesinde geçen 18 kişinin fotoğrafları gösterildi. Tanık Önay bir kez de sanıkları ayakta inceledi. Önay, Osman Yıldırım'ı göstererek "Emin değilim, ama bu bey benziyor" dedi. Osman Yıldırım da söz alarak "Hanımefendi beni teşhis edebilir, benden korkmasına gerek yok." diye konuştu. Yıldırım, Ergenekon sanıklarının tanığı tehdit ettiğini söyledi.

"KABADAYILIK YAPMAYIN"

Hakim Hasan Hüseyin Özese ise "Bu şahsın belirgin özelliklerini anlatır mısınız?" diye sorduğu Önay "60 yaşlarında, bıyıklı, benim boyum 1.70 benden biraz uzun" diye tarif etti. Başkan Özese'nin "Saçları dökük müydü, şapkalı mıydı? Çok benziyordu dediğiniz kişiyi yüzde kaç oranında benzettiniz?" sorusu bir anda duruşma salonunun karşımasına neden oldu. Veli Küçük, bağırarak küfürler ederek duruşma salondan çıkarken Başkan Şengün "Oturun, kabadayılık yapmayın. Mahkeme gereğini yapar" diye uyarıda bulundu.

TANIK AĞLADI

Veli Küçük yeniden içeri girerken, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de bağırmaya başladı. Tanık Önay'ın kürsüye başını koyarak ağladığının görülmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Araya karşın avukat Zeynep Küçük, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile tartıştı.

Aranın ardından üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun soruları sırasında, tanık Nadiye Önay "Polisin bana gösterdiği resimlerde çok benzediğini söylediğim kişiler bu salonda yok" dedi. Duruşma Perşembe günü saat 09.00’a erteledi,

Cem TURSUN İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birinci Ergenekon Davasının 161. Duruşması Olaylı Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement