Bölünmüş Kentte 17 Yıl Sonra İlk Bayram Namazı - Son Dakika
Güncel

Bölünmüş Kentte 17 Yıl Sonra İlk Bayram Namazı

Bölünmüş Kentte 17 Yıl Sonra İlk Bayram Namazı

Dha DIŞ HABER - Bölünmüş kentte 17 yıl sonra ilk bayram namazıTuran Kasap Priştine, 6 Temmuz, (DHA)Kosova'da Sırpların çoğunlukta yaşadığı ve Avrupa'nın tek bölünmüş kenti olan Mitroviça'nın Sırp bölümünde Arnavut, Türk ve Boşnaklardan oluşan Müslümanlar 17 yıl aradan sonra ilk kez bayram namazı kıldı.

06.07.2016 22:21

Dha DIŞ HABER - Bölünmüş kentte 17 yıl sonra ilk bayram namazı

Turan Kasap Priştine, 6 Temmuz, (DHA)

Kosova'da Sırpların çoğunlukta yaşadığı ve Avrupa'nın tek bölünmüş kenti olan Mitroviça'nın Sırp bölümünde Arnavut, Türk ve Boşnaklardan oluşan Müslümanlar 17 yıl aradan sonra ilk kez bayram namazı kıldı. Kosova polisinin ve Barış Gücü (KFOR) askerlerinin sıkı güvenlik önlemleri altında, Ramazan Bayramı vesilesiyle namaz, Boşnak mahallesindeki 'Adem Jashari meydanında kılındı. 200'den fazla Müslüman açık havada 1999 yılında yaşanan savaşın ardından Sırplar tarafından yönetilen Mitroviça'nın kuzeyinde bayram namazını kılabildi.

1999 yılında şehrin kuzeyinde camilerinin Sırp milliyetçileri tarafından yıkılması üzerine camisiz kalan az sayıda Müslüman, ilk kez bayram namazını açık havada kılabildi. İmam Cena Bala, Kurban Bayramı'nda namazı yıkılmış caminin yerinde kılacaklarını duyurdu. Bu görüntüler, Barış Gücü tarafından Kosova medyasına dağıtıldı ve Kosova'da günün konusu oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bölünmüş Kentte 17 Yıl Sonra İlk Bayram Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement