Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi

Bosna Hersek ve Sırbistan\'daki Sel Felaketi

Balkan Basın Birliği Genel Başkanı Soydan: ''İnsanlar her şeylerini kaybetmiş.

21.05.2014 16:53

Balkan Basın Birliği Genel Başkanı Ali Soydan, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketi dolayısıyla bölgeye yardım eli uzatmak gerektiğini bildirdi.

Soydan, yaptığı yazılı açıklamada, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığını belirtti.

Yaşanan felaket nedeniyle çok sayıda yerleşim yerinin sular altında kaldığını ve toprak kaymaları nedeniyle birçok evin yıkıldığını hatırlatan Soydan, şöyle devam etti:

"Bosna Hersek'te yaşayan vatandaşların üçte biri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Selden dolayı, köprüler, yollar ve heyelanlar nedeniyle birçok ev yıkılmış. Soydaş ve akraba topluluklarımızın yaşadığı bu ülkelerde yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor."

Soydan, felaket dolayısıyla bölgedeki 7 kente elektrik ve içme suyu verilemediğini, bunun da yaşamı daha da zorlaştırdığını vurguladı. Bölgedeki insanların her şeylerini kaybettiğini aktaran Soydan, şunları kaydetti:

"İnsanlar her şeylerini kaybetmiş. Bu nedenle orada çok ciddi manada beyaz eşya, mobilya, yatak, yorgan, mutfak gereçleri gibi eşyalara ihtiyaç var. Bu insanlara yardım elimizi uzatmamız gerekir. Edirne halkı Bosna ve Sırbistan'daki kardeşlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elinden geleni yapacaktır." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek ve Sırbistan'daki Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement