Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi - Son Dakika
Güncel

Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

28.03.2024 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEKİM ZAMANI: 27 Mart 2024

1. Açılış törenine katılan Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çeşitli görüntüleri (Kaynak: Agencia Brasil (EBC) Haber Ajansı)

Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu Çarşamba günü denize indirdi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rio de Janeiro sahilindeki Itaguai limanında düzenlenen denize indirme törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Lula da Silva, "Brezilya günümüzde denizaltı yapımında ustalaşmış küçük bir grup ülkenin arasında yer alıyor. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir" dedi.

Macron ise denizaltı imalatı için inşa edilen tersanenin dünyadaki en modern tersanelerden biri ve Güney Amerika'da kurulu tek tersane olduğunu söyledi.

Ortaklık, denizaltı operasyonlarını destekleyecek bir endüstriyel altyapı kompleksinin inşasını içeriyor. Itaguai belediyesindeki tersaneler, bir deniz üssü ve metal iskelet imalat birimi de bu kompleksin bileşenleri arasında yer alıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement