Bu Ekmekte 'Enerji' Var - Son Dakika
Güncel

Bu Ekmekte 'Enerji' Var

Bu Ekmekte \'Enerji\' Var

Samsun'da bulunan Halk Ekmek Fabrikası'nın 'Fındık Parem' adıyla üretimine başladığı enerji ekmeği insanların yorgunluğunu alıp zinde tutuyor.
İlkadım Belediyesine bağlı olarak Derecik Mahallesi'nde 7 bin 347 m2 arsa üzerinde günlük en az 80...

06.12.2013 12:53

Samsun'da bulunan Halk Ekmek Fabrikası'nın 'Fındık Parem' adıyla üretimine başladığı enerji ekmeği insanların yorgunluğunu alıp zinde tutuyor.

İlkadım Belediyesine bağlı olarak Derecik Mahallesi'nde 7 bin 347 m2 arsa üzerinde günlük en az 80 bin ekmek üretme kapasitesi ve 20 çeşidi ile hizmet veren Halk Ekmek Fabrikası, fındık, keçiboynuzu, zerdeçal, kuş üzümü ve tarçından oluşan doğal katkı maddeleriyle günlük 2 bin civarında 'Fındık Parem' adıyla enerji ekmeği üretimine başladı.

Samsun'da 3 gıda mühendisi, 2 gıda teknikeri olmak üzere, 70 kişiye istihdam sağlayan Halk Ekmek Fabrikası'nın 50 gram tekli ambalajlı içerisinde enerji ekmeği üretimine geçtiğini ifade eden İlkadım Halk Ekmek Genel Müdürü ve Gıda Mühendisi Abdullah Arslan, "Fındık, keçiboynuzu, zerdeçal, kuş üzümü ve tarçın gibi doğal katkı maddelerini hamura karıştırıyoruz. Hamurun içerisine karıştırdığımız bu katkı maddelerinin içinde 330 kalori var. Bu ürünü vatandaşlarımız 40 tane halk ekmek büfesinde en hijyenik, en sağlıklı ve 50 kuruş fiyatından temin edebilecekler" dedi.

Enerji ekmeğini hedefleri doğrultusunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile tüm okulların kantinlerinde ve bütün kurumlara vermeye çalışacaklarını ifade eden Gıda Mühendisi Abdullah Arslan, "Samsun halkının bu ekmeği tüketerek, sağlıklı beden ve vücuda kavuşmasını arzuluyoruz. Sağlıklı bir neslin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Obeziteye karşı savaş açıyoruz. Özellikle zihinsel ve bedensel yorgunluğa karşı ürettiğimiz bu enerji ekmeği insanların yorgunluğunu alıp zinde tutuyor. Çocuklar için kemik ve diş gelişimlerinde çok önemli rol oynayan enerji ekmeğinin içindeki karışımlar ile kan şekeri dengeleniyor. Tam buğday unu ve fındık ise bağırsakları rahatlatıyor. Okul çağındaki öğrencilerin beslenme çantalarında mutlaka taşıması gereken bir ürün, çünkü çocuklar bunu yiyerek çok rahat dersini dinleyebiliyor, içerisindeki doğal katkı maddeleri zihni çalıştırıyor. Yetişkinlerde ise vücudun fit kalmasını ve açlığı da yeniyor" diye konuştu.

Öte yandan, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Ekmek Fabrikası "Sağlıklı Besleniyorum Hayata Gülümsüyorum" projesini hayata geçirdi. Bu proje ile İlkadım ilçesinde okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sağlıklı beslenmeye dair bir bilinç oluşturmak ve öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırarak onları obeziteden, kanserden koruması hedefleniyor. Verilen her eğitim sonrası ise öğrencilere enerji ekmeğinin tanıtılarak dağıtılması hedefleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Ekmekte 'Enerji' Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement