Buffalo Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Buffalo Davasında Karar

Buffalo Davasında Karar

Buffalo Davasında, Yargıtayın haklarında verilen hükmü bozduğu ve Romano'nun da arasında bulunduğu 8 sanık, 2 yıl 11'er ay hapse mahkum edildi.

10.12.2013 15:10  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurda kaçak et sokulmasına ilişkin "Buffalo" Davası'nda, Yargıtayın haklarında verilen hükmü bozduğu ve iş adamı İsak Romano'nun da arasında bulunduğu 8 sanık, "birden çok kez resmi evrakta sahtekarlık" suçundan 2 yıl 11'er ay hapse mahkum edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan Ünsal Güngör, Serpil Kotan ve Ömer Faruk Kamaç'ın avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, daha önce verdiği esas hakkındaki savunmayı tekrarladığını bildirirken, sanık avukatları son savunma ve sözlerinde beraat talep ettiler.

Mahkeme, sanıklardan işadamı İsak Romano ile Ünsal Güngör, Cem Birim, Müslüm Koçak, Orhan Nesimi Aksüt, Ömer Faruk Kamaç, Yakup Rakıcıoğlu (Tatlısu) ve Serpil Kotan'ı, "birden çok kez resmi evrakta sahtekarlık suçunu işledikleri" gerekçesiyle, lehlerine olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri uyarınca 2 yıl 11'er ay hapse mahkum etti.

Daha önce hakkında hüküm kurulmayan sanık Veysel Atay hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından açılan kamu davası ise iddianamenin düzenlendiği 12 Mart 2013'ten bu yana on yıllık asli olağan zamanaşımı süresi dolduğu gerekçesiyle düşürüldü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buffalo Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement