Büyükşehir Kütüphaneler Haftasını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Kütüphaneler Haftasını Kutladı

Büyükşehir Kütüphaneler Haftasını Kutladı

Kitap Kurtlarına Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi

29.03.2011 14:46

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Eğimci-yazar Hayrettin Geçkin'in konuk olarak katıldığı programda en çok kitap okuyanlara ödülleri verildi.

HALK KÜTÜPHANESİ'NDE KUTLANDI

Büyükşehir Belediyesi İzmit Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programa Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Dürdane Özdilek İlköğretim Okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ

Etkinlikte eğitimci yazar Hayrettin Geçkin kitap okumanın önemi ve insan hayatındaki yeri konusunda bir konuşma yaptı. Kitabın insan hayatını olumlu yönde değiştirme konusunda önemli bir özelliği olduğunu söyleyen Geçkin, "Bir komşum maalesef eşini dövüyordu. Bundan onu vazgeçirmenin en iyi yolunun okumaya teşvik etmek olduğunu gördüm. Ona kitaplar hediye ettim ve okuması için destek verdim. Bir süre sonra artık komşum kütüphanesi olan ve kötü alışkanlıklarından kurtulmuş bir bireydi" dedi. Gençlere okurken seçici olmalarını tavsiye eden Hayrettin Geçkin, "Okurken seçici olmaya özen gösterin. Bilginizi arttıran konularda araştırmaya ve okumaya gayret edin" siye konuştu.

KİTAP KURTLARINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve Hayrettin Geçkin, Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan Zeynep Kuş, Yekta Eren ve Süheyla Tek'e ödüllerini verdi. Kitap kurtlarına son çıkan 5 adet kitap ve Büyükşehir Belediyesi kültür yayınları hediye edildi. Okuyucuları tebrik eden Vali Yardımcısı Çakır, böylesine anlamlı bir ödülü verdiği için mutluluk duyduğunu söyledi.

SAFFET ÜSTÜN ANILDI

Öte yandan törende kısa bir süre önce hayatını kaybeden Halk Kütüphanesi personeli merhum Saffet Üstün de hatırlardı. Törene katılan merhum Üstün'ün eşine günün anısına kitap hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Kütüphaneler Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement