Cadde Avm İki Ay İçinde Tamamlanacak - Son Dakika
Güncel

Cadde Avm İki Ay İçinde Tamamlanacak

Cadde Avm İki Ay İçinde Tamamlanacak

Çiftlik Cadde’sinde yapımı devam eden ve Samsun'un prestiji niteliğindeki Cadde AVM'de çalışmalara bayramda insanların rahat alışveriş yapması için ara verilecek.

22.07.2014 14:06

Çiftlik Cadde'sinde yapımı devam eden ve Samsun'un prestiji niteliğindeki Cadde AVM'de çalışmalara bayramda insanların rahat alışveriş yapması için ara verilecek. Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, "Yaklaşık iki ay içinde buradaki çalışmalarımızı tamamen bitiririz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde devam eden alt yapı ve üst yapı iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çiftlik Caddesi'ni İstanbul'da bulunan İstiklal Caddesi'ne benzeten Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, "Çiftlik Caddesi Samsun'a mal olmuş, hakikaten İstanbul'daki İstiklal Caddesi neyse, bizdeki resmi adı da İstiklal Caddesi olan Çiftlik Caddesi de odur. Samsunumuza mal olmuş merkezi bir caddedir. Prestijli bir caddedir.Son zamanlarda açılan büyük AVM'lerin varlığı, buradaki esnafları bir hayli zor duruma düşürmüştür. Başkanımız buna da bir çözüm olsun düşüncesiyle Çiftlik Caddesi'ni bir cadde AVM şekline dönüştürmeye karar verdi. Bununla ilgili planlar projeler hazırlandı ve müteahhite bunu ihale yaptık. Müteahhit yaklaşık bundan 2-3 ay önce başladı ve çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor. İlk etapta teknik alt yapının tamamı yenilendi. Çiftlik Caddesi'ni AVM haline dönüştürmek için kapsamlı olarak girdiğimiz bu alt yapı çalışmalarında, buradaki kanalizasyon,içme suyu, yağmur suyu şebekeleri, diğer SAMGAZ gibi gaz dağıtım şebekeleri, enerji nakil hatları ve haberleşme hatları komple yenilendi" diye konuştu.

Son zamanlarda çalışmaların bitmesi adına esnaflardan ve vatandaşlardan talep aldıklarını söyleyen Mustafa Yurt, "Gelen bu talepleri de dikkate alarak, esnafın ve vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi adına, bayram dolayısıyla çalışmalara birkaç gün için ara vereceğiz. Belki arifeden bir iki gün önce, bayramın ikinci gününe kadar çalışmalarımıza ara vermeyi planlıyoruz. Yani insanlar rahatça alışverişlerini yapsınlar diye oradaki çalışmalarımıza ara vereceğiz ve malzemelerimizi toplayacağız. Buradaki çalışmaların bundan sonraki boyutunun çok hızlı ilerleyeceğini sanıyorum. Çünkü bizi orada oyalayan teknik alt yapıydı. Dört beş metre derinliğe varan dev kazılar yapıldı. Yaklaşık iki ay gibi bir sürede bu çalışmalarımızın hepsini bitirerek buradan çıkarız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cadde Avm İki Ay İçinde Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement