Çalıştay Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Çalıştay Toplantısı Sona Erdi

Çalıştay Toplantısı Sona Erdi

Doğu Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı sona erdi

01.04.2013 13:52

Iğdır Ticaret ve Sanayi odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda katılımcılara Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından belge ve plaket verildi.

Toplantıda, Üç gün boyunca gerçekleştirilen çalıştay toplantılarının kapanışında, komisyon tarafından hazırlanan raporlar okunarak yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

Çalıştay toplantısında konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek: "Üç gün süresince ciddi bir çalışma sergilenerek ortaya çıkan sonuçlar soru cevap şeklinde, anlaşılır bir vaziyette değerlendirmeye alındı."diyerek sözlerine şöyle devam etti.

"Sorunlar tespit edilerek çözümü için öneriler getirildi. Nitekim, şahsım olarak bazı önerilerin olumlu, bazılarının ise daha farklı çözüm yoluna gidilebilmesi kanaatine vardım. Problemleri ele alırken boyutuna göre değerlendirmek gerekir. Bir okulun kendi içerisinde çözebileceği sıkıntılar genel sorun olarak nitelendirilmemelidir. Bu bakımdan öncelikle problemlerin çözülebilirlik derecesini iyi tespit etmek gerekir; Milli Eğitim Müdürlüğünce çözülebilecek sorunlar, Bakanlık tarafından çözülebilecek sorunlar, Bakanlar Kurulu ile çözülebilecek sorunlar ve en büyük ve en son olarak devlet seviyesinde ele alınması gereken sorunlar vardır.

Örneğin, okul çalışanlarından kaynaklanan sıkıntılar ilgili okul müdürü ya da milli eğitim müdürünce çözülebilecek sorundur. Veya temizlik sorunu gibi.. Bilindiği gibi, Bölgemizin çocukları maddi yetersizliklerden veya farklı etkenlerden dolayı zor şarlarda eğitim görüyor, belki de şartlar daha olanaklı olsa, başarı oranı üst seviyelere çıkacaktır. Bu bakımdan, Doğu illerimizde görev yapan öğretim görevlisinden, birçok kamu çalışanına kadar hepsinin, belli bir bilgi ve deneyime sahip olması gerekir.

Eğitim işi son derece ciddi ve önemlidir. Bu nedenle problemlerin çözümü için ara çözüm yerine problemi ortadan kaldırmak için öneri sunulmalıdır ve getirilerin önerilerin çözülebilirliği olmalıdır. Tasarlanan projelerin iyi planlanması ve ileriye dönük olması gerekir.'' dedi.

Konuşmanın ardından belge ve plaketler verilirken Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ayrıca Iğdır Valisi Ahmet Pek'e plaket vererek toplantı son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalıştay Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement