ÇETKODER Açıklama - Son Dakika
Güncel

ÇETKODER Açıklama

ÇETKODER Açıklama

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Dün Ayakta Yolcu Taşıma Meselesi Yüzünden Trafiği Kitleyen Ve Eylem Yaparak Tüketicileri Mağdur Edenler Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaklarını Söyledi.

20.07.2010 15:14  Güncelleme: 15:56

"Ayakta yolcu taşımak insan hakları ihlalidir"

ESNAFI YAŞATMAK, AYAKTA TUTMAK VE GELİŞTİRMEK İÇİN BİZ HAZIRIZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Esnafın sorunu olduğu doğru. Geçim sıkıntısı çektiği yine doğru. Açlık ve yoklukla mücadele ettiği ve boğuştuğu, bağ kur primini ödeyemediği, vergisini sigortasını yatıramadığı doğru. Kirasını ödeyemediği, geçim sıkıntısı çektiği doğru. Esnaf gerçekten perişan halde… Esnafın kanayan yarasını yıllar yılı görmezden gelip şaşalı koltuklarında oturmaya devam eden başta mesleki oda başkanları, birlikler, kooperatiflerin başkanları, bu işi ihmal edenler utansın. Esnaf ekonomik girdap içinde inim inim inlerken hiçbirinin ağzını bıçak açmadı. Gelinen noktada Esnaf eridi, bitti, tükendi. Bu esnafın ayağa kalkması, yaşaması için yapılması gerekenler noktasında bilgi ve birikimimizle yardıma hazırız. Bilgi ve birikimimizden faydalanmak isteyen olursa kapımız açık. Karşılıksız, gönüllü, ücretsiz her tür bilgi ve becerimizi sunmaya hazırız" dedi.

AYAKTA YOLCU TAŞIMA EYLEMİ YANLIŞ

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "Dün Ayakta yolcu taşıma meselesi yüzünden İstanbul trafiğini kitleyen ve felç eden saatlerce trafiğin tıkanmasına vesile olarak binlerce Tüketicinin hak ve hukukunu hiçe sayarak eylem yapanlar bu davranışlarında hiçbir haklılıkları olmadığını bilsinler. Hak bu şekilde aranmaz. Aynı eylemi topluma, insanlara zarar vermeden de yapabilirlerdi. Kamuya açık oto yolu kitleme hakkını kimse kimseye vermez. Yasal değil."

"Üstelik bu eylemden dolayı on binlerce insan işine gücüne gidemedi mağdur oldu. Hastası var, yaşlısı var, çaresizi var. Bu eylemciler bu hakkı kendilerinde nasıl buluyorlar? Yasal olmayan, tüketicileri mağdur eden bu davranışları için bu eylemi yapanlar, vesile olanlar hakkında bir tüketici kuruluşu olarak suç duyurusunda bulunacağız. Ayakta yolcu taşımak işi insan haklarına da, Tüketici haklarına da aykırı bir davranıştır. Medeni hiçbir ülkede ayakta yolcu taşınmaz. Yasa caydırıcıdır. Doğrudur. Uygulamada hatalar olabilir."

"Uygulamadaki hataların düzeltilmesini istemek haklarıdır. Ama bunun yolu bu şekilde kamuyu, insanları rahatsız etmek, huzurunu bozmak, mağdur etmek değildir. D–100 otoyolunu kapatacaksın. Saatler ve dakikalarca orada eylem yapacaksın. Birde kendini yakmaya kalkacaksın. Toplumun huzurunu bozmaya, kötü örnek teşkil edecek ve toplumda infial yaratacak davranışlar sergilemeye kimsenin hakkı yoktur. Tüketici kuruluşu olarak ayakta yolcu taşınmasına karşıyız. Bu uygulama doğru bir uygulamadır. Ayakta yolcu taşınması ile ilgili cezalandırma kaldırılmamalıdır. Eğer vatandaş bile bile biniyorsa o vatandaşta cezalandırılmalıdır. Bunun önüne geçilmelidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ÇETKODER Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement