Çin'de Eczacılık Endüstrisi İşletmeleri Artıyor - Son Dakika
Güncel

Çin'de Eczacılık Endüstrisi İşletmeleri Artıyor

Çin\'de Eczacılık Endüstrisi İşletmeleri Artıyor

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Çin'de şu anda 10.000'in üzerinde büyük eczacılık endüstrisi işletmesi bulunduğunu ve ülkenin tıbbi malzeme sağlama kabiliyetinin arttığını açıkladı. Büyük ilaç şirketlerinin sanayi üretimi, ülkenin toplam sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 4'üne karşılık geliyor. Araştırma ve geliştirme yatırımlarının büyümeye devam ettiği sektörde son üç yılda yıllık ortalama Ar-Ge harcamaları yüzde 20'nin üzerine çıktı. Çin'in araştırma aşamasındaki yeni ilaç sayısı konusunda dünyada ikinci sırada yer aldığı belirtildi. Çin, modern bir eczacılık endüstrisi sisteminin inşasını hızlandırarak arz güvenliğini artırmayı hedefliyor.

17.11.2023 15:36

BEİJİNG, 17 Kasım (Xinhua) -- Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Çin'de şu anda 10.000'in üzerinde büyük eczacılık endüstrisi işletmesi bulunduğunu ve ülkenin tıbbi malzeme sağlama kabiliyetinin arttığını söyledi.

Bakanlığın Cuma günü açıkladığı verilere göre büyük ilaç şirketlerinin sanayi üretimi, günümüzde ülkenin toplam sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 4'üne karşılık geliyor.

Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) yatırımlarının büyümeye devam ettiği sektörde son üç yılda yıllık ortalama Ar-Ge harcamaları yüzde 20'nin üzerine çıktı.

Sektörün bu sayede yenilikçi ve üst düzey cihaz geliştirme konusunda ilerleme kaydettiğini kaydeden bakanlık, Çin'in şu anda araştırma aşamasındaki yeni ilaç sayısı konusunda dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong, Çin'in modern bir eczacılık endüstrisi sisteminin inşasını hızlandırıp arz güvenliğini artıracağını söyledi.

Jin, çokuluslu şirketlerin Çin'de Ar-Ge merkezleri ve yenilikçi ilaç üretim üsleri kurmaya, yerli ilaç şirketlerinin de yurtdışındaki piyasaları araştırmaya teşvik edildiğini belirtti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Eczacılık Endüstrisi İşletmeleri Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement