Çin'de Şiddetli Yağışlar Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 10 Kişi Kayıp - Son Dakika
Güncel

Çin'de Şiddetli Yağışlar Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 10 Kişi Kayıp

Çin\'de Şiddetli Yağışlar Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 10 Kişi Kayıp

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde son günlerde meydana gelen aralıksız yağışlar nedeniyle 4 kişi hayatını kaybederken, 10 kişiden ise haber alınamıyor. Can kayıplarının üçü Zhaoqing kentinde, biri ise Shaoguan kentinde görev yapan bir kurtarma görevlisidir. Kayıp olan 10 kişi Shaoguan ve Qingyuan gibi kentlerden olup, arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yağışlar nedeniyle birçok kentte evler hasar görmüş, yollar kapanmış ve toprak kaymaları meydana gelmiştir. Guangdong'da 110.000 kişi başka bölgelere tahliye edilirken, 25.800 kişi acilen yeniden yerleştirilmiştir.

22.04.2024 14:58

GUANGZHOU, 22 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde son günlerde birçok bölgeyi vuran aralıksız yağışlar nedeniyle 4 kişi hayatını kaybederken, 10 kişiden ise haber alınamıyor.

Yerel yetkililerin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre can kayıplarının üçü Zhaoqing kentinde bildirilirken, biri ise Shaoguan kentinde görev yapan bir kurtarma görevlisiydi.

Kayıp 10 kişinin Shaoguan ve Qingyuan gibi kentlerden olduğu ve arama ve kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği belirtildi.

Son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar Shaoguan, Guangzhou, Heyuan, Zhaoqing, Qingyuan, Meizhou ve Huizhou gibi birçok kenti etkileyerek evlerin hasar görmesine, yolların kapanmasına ve toprak kaymalarına neden oldu.

Guangdong'da şu ana kadar 110.000 kişi başka bölgelere tahliye edilirken, 25.800 kişi acilen yeniden yerleştirildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'de Şiddetli Yağışlar Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 10 Kişi Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement