Çin'de Yoğun Hava Kirliliği - Son Dakika
Güncel

Çin'de Yoğun Hava Kirliliği

Çin\'de Yoğun Hava Kirliliği

16 kentte en üst seviyede kirlilik yaşanıyor Birçok kentte halk maske ile sokağa çıkıyor.

24.12.2013 11:27

Çin'in başkenti Pekin başta olmak üzere birçok bölgede hava kirliliğinin artması nedeniyle halk sokaklarda maskeyle dolaşırken, çocuklar ve yaşlılar ile solunum yolu rahatsızlığı bulunanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Çin Meteoroloji İdaresi, havadaki zararlı partikül oranını ölçen PM 2,5 değerinin 500 seviyelerinin üzerinde seyreden Şaanşi eyaletinin başkenti Şian ve Hıbey eyaletinin başkenti Şıciacuang'ın da aralarında olduğu 16 kentte, altıncı derecede (en üst seviye) kirlilik yaşandığını açıkladı. Bu bölgelerdeki yoğun hava kirliliğinin yarına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Hava kirliliği PM 2,5 değerinin 300 seviyesini aştığı Pekin'in yanı sıra ülkenin kuzeyindeki Tiencin kenti, Hıbey, Şandong, Hınan, Şaanşi eyaletleri ile güneydoğudaki Ciangsu eyaletinin kuzey kesiminde hava kirliliği nedeniyle halk maske ile sokağa çıkıyor. Yerel makamlar ayrıca, halka yüksek efor gerektiren sporlar yapılmaması ve kapalı alanlarda pencerelerin çok fazla açılmaması yönünde tavsiyede bulunuyor.

Çin'de hava kirliliği şiddetini belirten alarm sisteminde mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört aşama uygulanıyor.

Ülkede giderek ciddileşen hava kirliliği nedeniyle görüş mesafelerinin azalması üzerine10 havalimanı için pilotlara "kör iniş" eğitimi zorunlu hale getirilmiş ve uygulamanın, 1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe gireceği kaydedilmişti. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin'de Yoğun Hava Kirliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement