Çin, Gemi İnşa Sanayisinde Yeşil Kalkınmayı Teşvik Etmek İçin Eylem Planı Yayımladı - Son Dakika
Güncel

Çin, Gemi İnşa Sanayisinde Yeşil Kalkınmayı Teşvik Etmek İçin Eylem Planı Yayımladı

Çin, Gemi İnşa Sanayisinde Yeşil Kalkınmayı Teşvik Etmek İçin Eylem Planı Yayımladı

Çin, gemi inşa sanayisinde yeşil kalkınmayı teşvik etmek için bir eylem planı yayımladı. Plan, modern bir gemi inşa sistemi inşa etmeye odaklanmayı ve sektörün yeşil ve düşük karbonlu dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyor. Çin, 2025 yılına kadar sektörde bir ön yeşil kalkınma sistemi kurmayı ve 2030 yılına kadar ise uluslararası düzeyde ileri bir yeşil gemi inşa teknolojisine sahip olmayı ve küresel yeşil gemi inşa pazarında lider olmayı hedefliyor.

30.12.2023 15:58  Güncelleme: 16:01

BEİJİNG, 30 Aralık (Xinhua) -- Çin, gemi inşa sanayinde yeşil kalkınmayı teşvik etmek için Perşembe günü bir eylem planı yayımladı.

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) kaynakları yeşil kalkınmanın, gemi inşa sanayinin kaliteli kalkınmayı başarmak için takip edeceği kaçınılmaz bir yol olduğunu, bunun için modern, endüstriyel bir gemi inşa sisteminin inşasına odaklanmak ve sektörün yeşil ve düşük karbonlu dönüşümünü hızlandırmak gerektiğini belirtti.

MIIT ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu da dahil olmak üzere beş yetkili kurum tarafından açıklanan plana göre Çin, 2025 yılına kadar sektörde bir ön yeşil kalkınma sistemi kurmayı hedefliyor.

Plana göre ülke 2030 yılına kadar ise yeşil gemi inşa teknolojisinin ileri bir uluslararası seviyeye ulaşmasını ve küresel yeşil gemi inşa pazarında lider olmayı hedefliyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Gemi İnşa Sanayisinde Yeşil Kalkınmayı Teşvik Etmek İçin Eylem Planı Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement