Çin, iç talebi güçlendirmek ve etkin yatırımı genişletmek için adımlar atacak - Son Dakika
Güncel

Çin, iç talebi güçlendirmek ve etkin yatırımı genişletmek için adımlar atacak

Çin, iç talebi güçlendirmek ve etkin yatırımı genişletmek için adımlar atacak

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 2024'te ekonomik toparlanmayı pekiştirmek için iç talebi güçlendirmek ve etkin yatırımı genişletmek amacıyla somut adımlar atacağını duyurdu. İstihdamın ön plana çıkarılacağı, kilit grupların istihdamının sağlanacağı ve orta gelir grubunun büyütüleceği belirtildi. Ayrıca, akıllı evler, spor etkinlikleri, yerli ürünler ve Çin'e özgü mallar gibi yeni büyüme noktaları geliştirilecek. Etkin yatırımın genişletilmesi için temel teknolojilere, yeni altyapıya, enerji tasarrufuna ve karbonsuzlaşmaya destek verileceği vurgulandı. Özel yatırımın canlılığını teşvik etmek ve yatırım ile finansman maliyetlerini azaltmak için de adımlar atılacak.

19.01.2024 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 19 Ocak (Xinhua) -- Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 2024'te gelişen ekonomik toparlanma eğilimini pekiştirme çabaları çerçevesinde iç talebi güçlendirmeye ve etkin yatırımı genişletmeye yönelik somut adımlar atacağını duyurdu.

Ülkenin en üst düzey ekonomik planlamacısı olan kurumun yetkilisi Yuan Da, Perşembe günü yaptığı açıklamada istihdamın daha fazla ön plana çıkarılacağını, kilit önemdeki grupların istihdamımın sağlanacağını ve orta gelir grubunun büyütüleceğini söyledi.

Komisyon, akıllı evler, spor etkinlikleri, yerli ürünler ve Çin'e özgü mallar gibi yeni büyüme noktaları geliştirmeye çalışacak. Pahalı kalemlerde harcamaların artırılması ve tüketim ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar da yürütülecek.

Yuan, etkin yatırımın genişletilmesine yönelik olarak kilit önemdeki alanlarda temel teknolojiler, yeni altyapı, enerji tasarrufu ve karbonsuzlaşmaya daha fazla destek verileceğini belirtti.

Komisyon, özel yatırımın canlılığını teşvik etmek ve yatırım ile finansman maliyetlerini azaltmak üzere adımlar da atacak.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, iç talebi güçlendirmek ve etkin yatırımı genişletmek için adımlar atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement