Çin Lideri Şi, Endonezya'da - Son Dakika
Güncel

Çin Lideri Şi, Endonezya'da

Çin Lideri Şi, Endonezya\'da

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, iki gün sürecek Endonezya ziyareti başladı.

02.10.2013 17:17

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, iki gün sürecek Endonezya ziyareti başladı.

İki ülke arasında başta ekonomik ve bölgesel olmak üzere çeşitli alanlarda ilişkilerin artırılmasını amaçlayan ziyaret kapsamında Şi, mevkidaşı Susilo Bambang Yudhoyono bir araya geldi.

Yudhoyono, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülkenin eğitim, turizm ve yeni endüstri alanlarının oluşturulmasında önemli potansiyelinin bulunduğunu belirterek, Çin'in Bali Adası'nda bir konsolosluk açmayı planladığını bildirdi. Yudhoyono, Çin ile savunma ve güvenlik işbirliğinin artırılması konusunda hem fikir olduklarını ifade etti.

Çin Devlet Başkanı Şi de başkent Cakarta'da bir kültür merkezinin inşa edileceğini ve yaklaşık 1000 Endonezyalı öğrenciye Çin'de öğrenim için burs imkanı sağlayacaklarını söyledi. Şi, iki ülkenin bölgede barışın ve istikrarın sağlanması için birlikte daha çok çalışacaklarını vurguladı.

Yönetimine geldiğinden bu yana ilk defa bir Güneydoğu Asya ülkesine çalışma ziyaretinde bulunan Şi'nin Endonezya Parlamentosu'nda konuşma yapması bekleniyor.

Endonezya'nın ikinci büyük ticaret partneri olan Çin'in son yıllarda 10 üyeli Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ile ilişkiler kurmak için çaba gösterdiği belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Lideri Şi, Endonezya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement