Çin, 2024 yılında yabancı yatırım çekmek için önlem paketi hazırlayacak - Son Dakika
Güncel

Çin, 2024 yılında yabancı yatırım çekmek için önlem paketi hazırlayacak

Çin, 2024 yılında yabancı yatırım çekmek için önlem paketi hazırlayacak

Çin, yabancı yatırım çekme çabalarını artırmak için 2024 yılında bir önlem paketi hazırlayacak. Çin'in yabancı işletmelerin ülkeye yatırım yaparken karşılaştıkları sorunları çözmek için çalışacağı belirtilirken, imalat sektöründeki kısıtlamaların kaldırılacağı ve hizmet sektörünün dışa açılacağı ifade edildi. Çin'e yapılan doğrudan yabancı yatırımların yılın ilk 11 ayında tarihsel olarak yüksek bir seviyede kaldığı kaydedildi.

29.12.2023 12:08  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 29 Aralık (Xinhua) -- Çin, yabancı yatırım çekme çabalarını artırmak için 2024 yılında bir önlem paketi hazırlayacak.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yabancı yatırım kullanımı ve dışa yönelik yatırım departmanı başkanı Zheng Chiping, Çin'in yabancı işletmelerin ülkeye yatırım yaparken karşılaştıkları mevcut sorunları çözmek için çalışacağını ifade etti.

Zheng, Xinhua ile yaptığı söyleşide, Çin'in imalat sektöründeki yabancı yatırımlara yönelik tüm kısıtlamaları kaldıracağını ve hizmet sektörünü dışa açmaya devam edeceğini belirtti.

Resmi verilere göre, Çin anakarasına yapılan doğrudan yabancı yatırımlar yılın ilk 11 ayında 1,04 trilyon yuan (yaklaşık 146,53 milyar ABD doları) olarak gerçekleşerek, dünya genelinde sınır ötesi yatırımların durgun seyrettiği bir ortamda tarihsel olarak yüksek bir seviyede kaldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, 2024 yılında yabancı yatırım çekmek için önlem paketi hazırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement