Cinsel Problemlerde Terapi En Etkili Yöntem - Son Dakika
Güncel

Cinsel Problemlerde Terapi En Etkili Yöntem

Cinsel Problemlerde Terapi En Etkili Yöntem

Doruk Sağlık Grubu Psikiyatri Uzmanı Dr.

22.06.2012 15:17

Doruk Sağlık Grubu Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Koçak, "Vajinismus ve erken boşalmanın tedavisi için bilinçsizce kullanılan depresyon ilaçları, jel veya sprey gibi yöntemler başka rahatsızlıklara yol açabilir. Tedavide en etkili yöntem terapidir" dedi.

Kadınlarda görülen vajinismusu cinsel ilişki sırasında vajen girişinin birleşmeye izin vermeyecek kadar irade dışı kasılması olarak açıklayan Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Koçak, erkeklerde en sık görülen erken boşalma sorununun ise, erkeğin kendisi ve eşinin orgazmına imkan sağlamayacak kadar kısa sürede boşalması olduğunu söyledi. Koçak, vajinismus ve erken boşalmanın yetişkin nüfusun üç ila dörtte birinde görüldüğünü belirtti. Koçak, cinsellik üzerine konuşulmadığı için bu sayının tam olarak bilinemediğine, ancak tedavinin yüzde 90 olumlu sonuçlandığına dikkat çekti.

Cinsellikle ilgili problemlerde doktora başvurulmadığını kaydeden Emre Koçak şunları söyledi:

"Cinsel konular konuşulmadığı gibi doktora da başvurulmuyor. Erkeklerin erken boşalma yüzünden bilinçsizce kullandıkları depresyon ilaçları ilk başlarda boşalma süresini uzatsa da 1-2 ay sonra işe yaramaz hale geliyor. Sonrasında ise sertleşme güçlüğü gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Cinsel sorunların çözümünde eşler birlikte psikiyatrist ya da psikologlara gitmeli. Bu konuların konuşulmasıyla cinsel sorunlar terapi ile 2-3 ay gibi bir sürede çözüme kavuşuyor."

Psikiyatri Uzmanı Dr. Yunus Emre Koçak,bekaret zarı, ilk gece korkusu gibi yanlış inanışlar yüzünden vajinismusun yaşandığını ve bunun eşler arasındaki ilişkiyi olumsuz etkilediğini ifade etti. Sorun çözülmediğinde eşlerin öfke patlamaları, geçimsizlik, suçlayıcı tavırlar içine girebildiklerini de kaydeden Koçak, tedaviye eşlerin muhakkak birlikte başvurması gerektiğini söyledi.

Koçak, hem kadında, hem de erkekte görülen cinsel sorunların evliliği olumsuz etkilediğini söyledi. Bu çözüme kavuşmadığında geçimsizliğin arttığına, aldatma ya da boşanmaya kadar gidebildiğine dikkat çeken Koçak, çözümü olan cinsel rahatsızlıkların üzücü sonuçlanmaması için uzman desteği alınmasını tavsiye etti.

(MŞ)

22.06.2012 14: 56: 48

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cinsel Problemlerde Terapi En Etkili Yöntem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement