Çocuk Gelin Cinayeti Davasının İlk Duruşması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelin Cinayeti Davasının İlk Duruşması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde

Çocuk Gelin Cinayeti Davasının İlk Duruşması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü\'nde

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde 15 yaşında kaçarak evlendiği 23 yaşındaki Süleyman Yayla tarafından, sığındığıbaba evinde bıçakla öldürülen 17 yaşındaki Emine Yayla cinayeti davasının görülmesine Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart'ta başlanacak.

23.02.2013 13:55

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde 15 yaşında kaçarak evlendiği 23 yaşındaki Süleyman Yayla tarafından, sığındığıbaba evinde bıçakla öldürülen 17 yaşındaki Emine Yayla cinayeti davasının görülmesine Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart'ta başlanacak. İddianademe Süleyman Yayla hakkında eşi Emine'yi öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Geçen yıl Kasım ayında işlenen cinayette, daha önce hakkında 'çağrılı koruma' kararı da bulunan 17 yaşındaki Emine Yayla, 15 yaşındayken kaçarek evlendiği Süleyman Yayla'nın şiddetinden kurtulmak için baba evine kaçmıştı. Ancak Süleyman Yayla gece kayınpederinin evine gidip eşini bıçaklayarak öldürmüştü.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, tutuklu sanık Süleyman Yayla için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Mahkeme duruşma günü olarak Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart tarihini verdi. Sabah saat 09.00'da başlayacak duruşmada Emine Yayla'nın ailesinin avukatlığını, aynı zamanda Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı olan Avukat Leyla Ekmen Epözdemir yapacak. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Gelin Cinayeti Davasının İlk Duruşması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement