Çocuk Gelinler Sergisi Acı Gerçeği Gözler Önüne Seriyor - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelinler Sergisi Acı Gerçeği Gözler Önüne Seriyor

Çocuk Gelinler Sergisi Acı Gerçeği Gözler Önüne Seriyor

Çocuk yaşta evlendirilenlerin yaşadıkları psikolojik sıkıntıları kamuoyuna duyurabilmek için Aylin Kotil’in önderliğinde düzenlenen 'Erken Yaşta Evlendirilen Çocuk Gelinler' konulu fotoğraf sergisi Bursalılarla buluştu.

21.01.2014 09:39

Çocuk yaşta evlendirilenlerin yaşadıkları psikolojik sıkıntıları kamuoyuna duyurabilmek için Aylin Kotil'in önderliğinde düzenlenen 'Erken Yaşta Evlendirilen Çocuk Gelinler' konulu fotoğraf sergisi Bursalılarla buluştu.

Erken Yaşta Evlendirilen Çocuk Gelinler Fotoğraf Sergisi'nin Bursa ayağı,Şebnem Pakder Yılmaz önderliğinde, Korupark Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı. Bursa eşrafından 17 kadının gelinliklerle objektif karşısında yer aldığı fotoğraflar, ziyaretçilerden tam not aldı.

Uzun yıllardır ülkenin kanayan yarası olan çocuk yaşta yapılan evliliklerin kız çocuklarının hayallerini çaldığına değinen Şebnem Pakder Yılmaz, "17 bayan olarak, çocuklarımıza yapılan haksızlığı dile getirmek için gelinlikler giydik ve objektif karşısına geçtik. Projemizin hikayesi, ben çocuk yaşta evlendirilmeseydim hayallerim doğrultusunda sevdiğim işi yapabilirdim, fikriyle gelişti. Konu bana ilk geldiğinde biraz araştırdım ve karşılaştığım kötü tablo sonrası, bu sosyal sorumluluk projesinde yer almak istedim. Şu anda ülkemizde 181 bin çocuk gelin var. Her şeyden üzücü olanı ise çocuk gelinlerimizde rastlanan intihar vakalarının sıklığı. Toplumumuzun içindeki bir virüs olan bu konuda biraz olsun ses getirebilirsek mutluluk duyarız" dedi.

"AİLEMİN ZORUYLA EVLENDİM"

Kendisinin de çocuk gelin olduğunu belirterek söz alan vatandaşlardan Mürvet Sevim Sedef, "Çocuk yaşlarda ailemin zoruyla evlendim. Yaşadığım buhranlar sonucu kocamla ve ailemle tüm bağlarımı kopardım. 9 senedir hiçbiriyle görüşmüyorum. 2007'de üniversiteyi bitirerek inşaat mühendisi oldum ve devlet kredisi ile kendime bir inşaat firması açtım. Biliyorum ki benim yapabildiklerimi yapabilecek pek çok çocuk gelin var" dedi. Mürvet Sevim Sedef'in başarı hikayesi, dinleyenlerce ayakta alkışlandı.

Projede yer alan Neriman Uğur, Nazan Aşkali, Yaşariye Doğan, Jale Gürlüer, Zeynep Gengörü, Nimet Demirel, Zerrin Özgüle, Anastasia İşmen, Sevda Besler, Hülya Özen, Arzu Tat Bayraktutan, Nalan Erdem Özlem Şafak, Elif Şahin ve Mesude Aslıhan Eroğlu'na tek tek teşekkür plaketleri sunulurken, sergi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in konuşmasıyla sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk Gelinler Sergisi Acı Gerçeği Gözler Önüne Seriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement