D.Ü'de Kürtçe, Zazaca Ve Arapça Dil Kursları Başlıyor - Son Dakika
Güncel

D.Ü'de Kürtçe, Zazaca Ve Arapça Dil Kursları Başlıyor

D.Ü\'de Kürtçe, Zazaca Ve Arapça Dil Kursları Başlıyor

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 25 Ekim'de başlayan yeni dönem Kürtçe, Zazaca ve Arapça dil kursu kayıtları, 18 Kasım'a kadar devam edecek.

11.11.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgenin en köklü üniversitesi olan Dicle Üniversitesi'nin Rektörlüğe bağlı Sürekli Eğitim Merkezi birçok alanda eğitimler düzenlediği gibi, bölge halkının ihtiyaç duyduğu anadiller ile ilgili yıllardır eğitimler düzenliyor. 25 Ekim'de başlayan yeni dönem Kürtçe, Zazaca ve Arapça dil kursu kayıtları, 18 Kasım'a kadar devam edecek.

MEZUN OLANLAR BİRÇOK KURUMDA GÖREV ALIYOR

Bugüne kadar mezun olan birçok kişinin başta Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar olmak üzere değişik alanlarda Kürtçe, Zazaca ve Arapça dersler için görev aldıklarını dile Getiren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, mahkemelerde bilirkişi olarak görev alanların da olduğunu belirterek, bu durumun başta mezunlar olmak üzere insanlar tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.

KURSA YOĞUN TALEP VAR

Kursların gelen yoğun talepler doğrultusunda açıldığını vurgulayarak, amaçlarının bölge insanının ihtiyaç duyduğu tüm eğitimlerde olduğu gibi dil eğitiminde de üniversite adına kaliteli ve sürdürülebilir bir hizmet sunmak olduğunu kaydeden Çoban, sadece Diyarbakır il ve ilçelerinden değil başka illerden de kurslarına rağbet olduğunu vurguladı.

"ÜLKEMİZ VE İNSANLARIMIZ İÇİN HAYIRLI HİZMETLER SUNACAĞIZ"

Katılımcıların verilen eğitimlerden memnun kaldıklarını dile getirerek, daha ileri seviyeler için eğitim talep ettiklerine dikkati çeken Çoban, "Daha kaliteli ve ihtiyaca yönelik bir dil eğitiminin gerçekleşmesi için kurs öncesi seviye tespit sınavları yapılmakta, daha sonra sınav sonuçlarına göre temel-orta-ileri seviyelerde eğitimler başlatılmaktadır. Kursun sonunda bir sınav yapılmakta olup, başarılı olanlara sertifika düzenlenmektedir. Üniversite yönetimimizin büyük çabaları ile yapımı tamamlanan Sürekli Eğitim Merkezi binamızla yeni eğitim döneminde ülkemiz ve insanlarımız için hayırlı hizmetler sunacağımızı temenni ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu dönemde de değişik kurum ve kuruluşların personeline yönelik ihtiyaç duydukları alanlarda devam eden kurslarımız olduğu gibi, açılacak kurslarımız da planlanmaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel D.Ü'de Kürtçe, Zazaca Ve Arapça Dil Kursları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement