Darülaceze Sakinleri, Eski Aşure Günlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Darülaceze Sakinleri, Eski Aşure Günlerini Anlattı

Darülaceze Sakinleri, Eski Aşure Günlerini Anlattı

Darülaceze Başkanı Bayhan: "Dünyayı değiştiren onlarca hadisenin vuku bulduğu Aşure Günü'nde insanların kaynaşma, dayanışma adına bir arada olması, toplumların güçlenmesi için çok önemli"
06.11.2013 13:24

Darülaceze sakinleri, gençlik yıllarındaki aşure günleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de geleneksel "Aşure Günleri" etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, kurumda Aşure Günü'nün kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bayhan, sosyal bir varlık olarak insanın hatıralarıyla ayakta durduğunu ifade ederek, "İnsanoğlunun köklerine olan ilgisinin artırılması zaman zaman onu hatırlamakla mümkündür. Dünyayı değiştiren onlarca hadisenin vuku bulduğu Aşure Günü'nde insanların kaynaşma, dayanışma adına bir arada olması, toplumların güçlenmesi için çok önemli. Burada birlikte yaşamanın hazzını yaşıyoruz. Birliğimizin daim olmasını diliyorum" diye konuştu.

"O günleri çok özlüyorum"

Darülaceze sakini Nazmiye Özkul, Aşure Günü'ne eskiden çok hürmet edildiğini belirterek, "Çocukken annelerimiz erkenden kalkar, bizleri kaldırır, önce eve su getirmeye gönderirlerdi. Aşure Günü'ne hürmeten oruç tutar, bu güne özel üzücü hadiseleri anardık. Aşure pişer ve tüm komşulara dağıtılırdı. Bugünü beraber yaşardık" ifadelerini kullandı.

İhsan Güven de aşurenin Anadolu'da Aşure Günü'nün dışında önemli günlerin de paylaşım yiyeceği olduğunu dile getirerek, "Aşure, bir nevi manevi bağımızdı. Aşureyi komşularımıza dağıtırdık" dedi.

Özgün Güler ise eski günleri çok özlediğini belirterek, "Eşim aşçıydı, çok güzel aşure yapardı. Ben ondan öğrendim aşure yapmayı. Aşure yapıp komşularıma götürürdüm. Ancak şimdi komşuluk ilişkileri çok kalmadı" diye konuştu.

Etkinlikte, daha sonra Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis de aşçıların pişirdiği aşureyi Darülaceze sakinlerine dağıttı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darülaceze Sakinleri, Eski Aşure Günlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement