Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı" - Son Dakika
Güncel

Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı"

15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı" başlıklı program düzenlendi.

03.10.2017 21:19

15 Temmuz Diriliş Derneği tarafından "Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı" başlıklı program düzenlendi.

Konferansa, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Boğaz Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat, 15 Temmuz şehidi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun eşi ve 15 Temmuz gazisi Vahide Şefkatlioğlu, darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok konuşmacı olarak katıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan dernek Başkanı Ömer Tokgöz, 15 Temmuz Destanı'nı unutturmamak için çalıştıklarını söyledi.

15 Temmuz'un geleceğe taşınması gereken çok önemli bir belge olduğunu aktaran Tokgöz, şöyle konuştu:

"15 Temmuz, Anadolu Toprakları'nda yaşayan 7'sinden 70'ine her ferdin, milleti, bayrağı, vatanı ve devleti söz konusu olduğunda neler yapabileceğinin kayıtlara geçtiği yaşanmışlıklardır. Bu, coğrafyada yaşamayı göze almış şahısların aç ve yoksul kalabileceğinin ama hürriyetine, istiklal ve istikbaline dokunulamıyacağını, geçmişte olduğu gibi çocuk, genç ve yaşlısıyla bir aslan kesildiğinin en ve son göstergesidir. Milletin kutlu davası olan 15 Temmuz'u biz gençlerimize, onlar da geleceğe taşıyacaklar. Tarihten ders alıp nice başarılara yürüyecekler."

Tokgöz, dernek çalışmaları kapsamında konferansların devam edeceğini sözlerine ekledi.

15 Temmuz gazisi Safiye Bayat, darbe girişimi gecesi İstanbul Boğaz Köprüsü'nde darbeci 'Haşhaşiler'le nasıl mücadele ettiklerini anlattı.

'Allah, inananlarla beraberdir' diyen Bayat, "Allah, her zaman inanlara en güzelini sunmuştur. En büyük imtahana de sadece inananlar tutulur. Biz sevgimizden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sevmenin gücü o kadar büyük ki, kişiye her şeyi kazandırır. Ama önce Allah'ı, itaati, sadakati yaradana hissettirmek lazım. 15 Temmuz, çok karanlık bir geceye yataklık yaptı. Ama biz 15 Temmuz'u artık milat sayıyoruz." diye konuştu.

Bayat, müslümanların ve Türk Milleti'nin, her zaman uyanık olması gerektiğini belirtti.

Darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok da, 15 Temmuz'dan sonra herkesin hayatında küçük de olsa değişiklik olduğunu ifade etti.

Kendi hayatında darbe gecesinden sonra büyük değişiklik olduğunu vurgulayan Olçok, "İnsanın bir zahirinde darbe olur, bir de batında darbe olur. Bana içerden yapılan darbe, dışardan hayatıma yapılan darbeden daha fazlaydı. Çünkü güvenim kalmadı. Tekrardan güvenmeyi, sevmeyi öğreniyorum. İnsanlara güvenmek için zamana ihtiyacım var, kendi üzerimde bunu aşmaya çalışıyorum. Dışarda olan darbeden daha büyük benim içimdeki darbe."

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Diriliş Derneği Başkanı Ömer Tokgöz tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement