Dündar'dan Dağ-Der'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Dündar'dan Dağ-Der'e Ziyaret

Dündar\'dan Dağ-Der\'e Ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, DAĞ-DER Genel Başkanı Mustafa Bay'ı ziyaret etti.

06.03.2013 17:32

Dağ-Der'in Salı Danışığının Konuğu Dündar'dı

Dağ-Der Genel Merkezinde gerçekleştirilen geleneksel Salı Danışığına katılan Dündar, "Biz, ecdadımıza ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Dağ-Der öncülüğünde kurulacak bir komisyonla projeler üretip, hayata geçireceğiz" dedi.

Osmangazi'ye bağlı Köy muhtarları ile birlikte DAĞ-DER Genel Merkezinde geleneksel olarak gerçekleştirilen Salı Danışığına, Başkan Yardımcısı Halil Döner ile birlikte konuk olan Başkan Dündar, kültürel mirasın yaşatılması, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında çok büyük bir öneme sahip olan bu tür etkinliklere her türlü desteği verdiklerini söyledi. Dağ-Der'in bu anlamda başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Dündar, "Bursa tarihi bir şehir. Bizler de bu tarihin ve kültürün emanetçisiyiz. Bundan sonra da bu kültürün gelişimi ve gelecek nesillere aktarımı için birlik ve beraberlik duygusuyla çalışmalara devam edeceğiz.

Biz, ecdadımıza ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Sizler de bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz" dedi. Özellikle köylü pazarına ilişkin yaşanan sorunları ortaklaşa çözmekten yana olduklarını dile getiren Dündar, "Sorunlara çözüm bulunması konusunda Dağ-Der öncülüğünde kurulacak bir komisyonla projeler üretip, tarihi dokuya uygun bir pazar yeri ortaya çıkaracağız" dedi.

DAĞ-DER Genel Başkanı Mustafa Bay ise, dağ yöresinin kültürünü yaşatıp gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bay, "Dağ yöresinin ve Bursa'da yaşayan yöre insanının sorunlarının da, birlik ve beraberlik içinde halledeceğimize inanıyoruz. Bu çalışmalarımızda bize her türlü desteği veren Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür ediyoruz. Tarihi Köylü Pazarının yenilenmesi için çalışma başlatan, buranın modern ve sağlıklı bir yer olması için proje hazırlayan başkanımıza, bizler de her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Dağ-Der'in geleneksel Salı Danışığı, yörenin türküleri ve oyunları eşliğinde devam etti. Başkan Dündar ve Başkan Yardımcısı Döner, yöresel oyunlara birlikte eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dündar'dan Dağ-Der'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement