Edirne Belediye Yıktı, Vatandaşlar Tahta Topladı - Son Dakika
Güncel

Edirne Belediye Yıktı, Vatandaşlar Tahta Topladı

Edirne Belediye Yıktı, Vatandaşlar Tahta Topladı

Edirne'de yaklaşık 1.5 yıl önce çıkan yangında üst katı tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen 2 katlı ahşap binanın tehlikeli kısımları belediye ekiplerince yıkıldı.

14.01.2016 15:56

Edirne'de yaklaşık 1.5 yıl önce çıkan yangında üst katı tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen 2 katlı ahşap binanın tehlikeli kısımları belediye ekiplerince yıkıldı. Binadan çıkan tahta ve demirleri toplamak isteyenler ise yıkım sürerken canlarını tehlikeye atarak kışlık yakacak toplama derdine düştü.

Dilaverbey Mahallesi, Maarif Caddesi'nde restoran olarak işletilen 2 katlı ahşap binada 2014 yılı Kasım ayında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen işletme sahibi Sibel Barshan'ın ikamet olarak kullandığı üst katı tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangının ardından tescilli olması nedeniyle dokunulamayan binanın üst katı zamanla tehlikeli bir hale geldi. Şiddetli rüzgarlarda binadan bazı parçalar koparak sokağa düştü. Bunun üzerine Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun izni ile tehlikeli olan üst kat için yıkım kararı aldı.

YIKIM SÜRERKEN TAHTA TOPLADILAR

Bu sabah binanın olduğu sokak trafiğe kapatılarak, belediye ekipleri de iş makinesiyle üst katın yıkımına başladı. Tahta ve demirleri toplayıp geçimini sağlayan çoğunluğu Roman vatandaşlar da yıkımı ilgiyle izledi. Yıkım sırasında canlarını tehlikeye atan kadınlar, kepçenin yakınında kışlık yakacak olarak kullanacakları tahtaları ve çıkan demir hurdaları topladı. Ardından at arabalarına yükledi. Görevlilerin uyarlarına rağmen tahta toplamaya çalışan kadınlar, 'Evimizde odun kömür olmadığı için buradan çıkanları kışlık yakacak olarak kullanacağız. Demirleri de hurdaya satacağız, bizimde geçim kaynağımız buö diye konuştu. Yaklaşık yarım saatte, tehlike yaratan 2 katlı ahşap binanın üst katı iş makinesiyle yıkıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Belediye Yıktı, Vatandaşlar Tahta Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement