Edirne Rektör Öğrencileri Sokakta Bırakmadı - Son Dakika
Güncel

Edirne Rektör Öğrencileri Sokakta Bırakmadı

Rektör öğrencileri sokakta bırakmadıEDİRNE'de Trakya Üniversitesi'ne yaz okulu için geceden gelen öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde kuyruk oluşturdu.

19.06.2017 12:27

Rektör öğrencileri sokakta bırakmadı

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi'ne yaz okulu için geceden gelen öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde kuyruk oluşturdu. 50 kişilik kontejyanı kaçırmak istemeyen ve kapı önünde sabahı bekleyecek öğrencilerin durumunu öğrenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, derslik açtırıp öğrencilere yemek dağıttırdı.

Yaz okulu kayıtlarının açılmasının ardından dün gece bir grup öğrenci, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne geldi. Kaldıkları dersleri Trakya Üniversitesi'nde tamamlamak isteyen öğrenciler 50 kişilik kontejyan nedeniyle kapıda sabahlama kararı aldı. Fakülte binası önünde kartonlara oturarak kendi aralarında sıra yapan öğrencilerin beklediğini öğrenen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, gece yarısı binanın açılarak öğrencilerin içeri alınması talimatını verdi. Bölüm yetkilileri gece derslikleri açıp gelen öğrencilere sıra numarası verdikten sonra yemek dağıttı.

Bir çoğu Mersin Üniversitesi'nden gelen öğrenciler, sınır kontejyan nedeniyle bina önünde sabahlamayı göze aldıklarını söyledi. Kayıt için gelen öğrencilerden Yusuf Altun, "Mersin'den arkadaşlarımız ile beraber kayıt için geldik. İlk 50 kişiyi alacakları için kapı önünde kuyruk oluşturduk. Burada sabahlamayı göze almıştık, daha sonra derslik açıldı ve ikramlarda bulundular. Kayıt için sıra numarası verdiler. Yoksa kapıda sabahlayacaktık" dedi.

Sıra numarası alan öğrencilerden Ahmet Bayhan'da diğer üniversitelere göre yaz okulu ücretinin Trakya Üniversitesi'nde daha uygun olduğu için tercih ettiklerini söyledi. Dersliğin açılmaması halinde bina önünde sabahlayacaklarını kaydeden Bayhan, "50 kontejyanla sınırlamışlar. Kaldığımız dersleri vermemiz lazım yoksa dönem uzayacak. Erkenden geldik sıraya girdik, bina açılmasa sırayı kaçırmamak için sabahlayacaktık" şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi öğrencisi Eda Çanak da, sıra numarası alarak kaydını yaptırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yaz okulu için sabahlamayı göze aldığını kaydeden Çanak, "Kaydı yaptırdım çok şükür. Bayağı bekledik burada yağmurun altında ama nihayetinde aldılar. Yani burada sabahlamayı düşünüyorduk" ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin mağdur olmaması için çalıştıklarını ifade ederek, yaz okulu derslerinin 3 Temmuz'da başlayacağını söyledi.

Edirne Rektör Öğrencileri Sokakta Bırakmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Rektör Öğrencileri Sokakta Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement