Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi - Son Dakika
Güncel

Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi

Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Harran Üniversitesi (HRÜ) arasında Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi işbirliği protokolü imzalandı.

07.02.2017 17:01

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Harran Üniversitesi (HRÜ) arasında Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi işbirliği protokolü imzalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi işbirliği protokolünün imzalanması dolayısıyla Şanlıurfa Valiliği'nde tören düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, projeyle toplumda kız çocuklarının eğitim düzeyinin yükseltilmesinin amaçlandığını ifade ederek, bunu sağlamak için anneler vasıtasıyla bir farkındalık oluşturup kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliğini artırmak istediklerini belirtti.

Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesine teşekkür eden Tuna, şunları kaydetti:

"Bu proje, 13 ilçeyi kapsayacak şekilde eğitimde kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, hatta yüksek öğretime kadar teşvik edilmesi, ailenin temel yapı taşı olan annelere de kızlarına verecekleri eğitimde sürekli destek sağlanması, kadınların istihdama katılması için farkındalık oluşturulması amaçlıyor. Bu protokolle de proje kapsamındaki usul ve esasları belirlemiş oluyoruz. Bu projeye Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımız da destek verecek. Bu proje tüm annelere ve eşlerimize emanet. Biz imzalıyoruz ancak bu projeyi takip edecek, izleyecek ve değerlendirecek olan hanımefendiler olacaktır."

Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı Nihat Çiftçi de kız çocuklarının eğitimde en önemli desteği annelerinden alacağını ifade ederek, "Üç kurumun işbirliğiyle gerçekleşecek bu proje inşallah Şanlıurfa'da aile bağlarının güçlenmesine, daha sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da kız çocuklarının okumasının önemine değinerek, "Biz üniversite olarak, diğer kurumlarımızla birlikte hazırız. Şu anda bütün imkanlar elimizde, buyurun birlikte çalışalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitimde Anne Kız El Ele Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement