Ekvador'da Devlet Başkanı Adayı Vurularak Öldürüldü - Son Dakika
Güncel
BBC

Ekvador'da Devlet Başkanı Adayı Vurularak Öldürüldü

Ekvador\'da Devlet Başkanı Adayı Vurularak Öldürüldü

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanlığı seçimleri öncesinde başkan adayı Fernando Villavicencio, Quito'da bir etkinlik sonrası saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, cinayeti doğruladı ve saldırının cezasız kalmayacağını belirtti. Villavicencio, daha önce uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı bir çetenin lideri tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı. Bu olay, son aylarda ülkede gerçekleşen siyasi suikastlerin bir diğer örneği oldu.

10.08.2023 04:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da yaklaşan devlet başkanlığı seçim öncesinde başkan adayı Fernando Villavicencio vurularak öldürüldü.

Ülkenin ulusal meclis üyelerinden Villavicencio, Çarşamba günü Ekvador’un başkenti Quito'da bir etkinlik sonrası saldırıya uğradı.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso da Villavicencio’nun ölüm haberini doğruladı.

Başkanlık seçiminin 20 Ağustos'ta yapılması planlanıyordu.

Lasso, cinayetten ötürü "şok ve öfke" içerisinde olduğunu belirtirken, saldırının cezasız kalmayacağını söyledi.

Eski bir gazeteci olan Villavicencio, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada kendisi ve ekibinin uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı bir çetenin lideri tarafından tehdit edildiğini söylemişti.

Ülkede Temmuz ayında Manta şehri belediye başkanı Agustín Intriago ve Şubat ayında da Puerto López şehrinde belediye başkanı adayı Omar Menéndez öldürülmüştü.

Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Ekvador'da Devlet Başkanı Adayı Vurularak Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement