Ekvador'da suikast şüphelisi çete lideri yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi - Son Dakika
Güncel

Ekvador'da suikast şüphelisi çete lideri yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'ya yönelik suikastın şüphelisi Los Choneros çetesinin lideri Adolfo Macias, güvenlik seviyesi en üst düzeyde olan bir hapishaneye nakledildi. Operasyon sonucunda çete lideri Fito'nun liman kenti Guayaquil'de bulunan üst düzey güvenlikli bir hapishaneye nakledildiği duyuruldu. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, bu kararın halkın ve tutukluların güvenliği için alındığını belirtti. Villavicencio, uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı çete lideri tarafından tehdit edilmişti.

15.08.2023 03:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ekvador'da suikast şüphelisi çete lideri yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi

QUITO - Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'ya yönelik suikastın şüphelisi Los Choneros çetesinin lideri Adolfo Macias, güvenlik seviyesi en üst düzeyde olan bir hapishaneye nakledildi.

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülkedeki çetelere yönelik operasyonlar sürüyor. Yaklaşık 4 bin asker ve polis memuru dün suikastın şüphelisi olarak görülen ve uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç ile cinayetten 34 yıl hapis cezası süren Los Choneros çetesi lideri "Fito" lakaplı Jose Adolfo Macias'ın tutulduğu hapishaneye baskın düzenledi. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcının ele geçirildiği açıklandı. Yetkililer, operasyonun ardından çete lideri Fito'nun liman kenti Guayaquil'de bulunan üst düzey güvenlikli bir hapishaneye nakledildiğini duyururken, Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu kararın halkın ve tutukluların güvenliği için alındığını söyledi. Lasso açıklamasında, "Ekvador barışı ve güvenliği geri getirecek. Şiddetli tepkiler ortaya çıkarsa tüm gücümüzle harekete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çete lideri tarafından tehdit almıştı

Yolsuzluk ve çetelere karşı duruşuyla tanınan Villavicencio, geçtiğimiz hafta kendisinin ve ekibinin uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı bir çetenin lideri tarafından tehdit edildiğini duyurmuştu. Ölüm tehditlerini gönderen çete liderinin Adolfo Macias olduğu tahmin ediliyor.

Ekvador\'da suikast şüphelisi çete lideri yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekvador'da suikast şüphelisi çete lideri yüksek güvenlikli hapishaneye nakledildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement