Elinde Cd ile Kendisini Vuranları Arıyor - Son Dakika
Güncel

Elinde Cd ile Kendisini Vuranları Arıyor

Elinde Cd ile Kendisini Vuranları Arıyor

24 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, bulduğu bir güvenlik kamerası görüntüsünde kendisini vurduğu iddia eden 2 saldırganı tanıyanları arıyor.

08.09.2011 13:27

24 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanan Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, bulduğu bir güvenlik kamerası görüntüsünde kendisini vurduğu iddia eden 2 saldırganı tanıyanları arıyor. Kendi çabasıyla bulduğu kamera görüntülerini yakınlarına izleten ve basınla paylaşan Arslan, "Ben kim olduklarını bilmiyorum ama bana saldırıyı düzenleyen kişileri tanıyanların yardımcı olmasını istiyorum" dedi. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı olan ve aynı dönemde Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüten Habib Arslan, geçen 24 Mayıs gecesi belediyeden ayrıldıktan sonra, Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki evinin önünde aracından inerken silahlı saldırıya uğradı. Plakası kapatılmış beyaz bir otomobilden açılan ateş sonucu Arslan ayağından yaralanırken, aracına da 7 kurşun isabet etti. Saldırının ardından bir süre hastanede tedavi gören Arslan taburcu edilirken, 2 kişi oldukları saptanan saldırganların izine ise ulaşılamadı.

KENDİ ÇABASIYLA GÖRÜNTÜ BULDU

3 ayı aşkın süredir izine ulaşılamayan şüphelinin yakalanmasına yönelik polis çalışmasını sürdürürken, kimseyle husumeti olmadığını söyleyen Habib Arslan da, saldırıya ilişkin araştırma yaptı. Arslan, önceki gün Şanlıurfa Belediyesi'ne yakın noktadaki bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde, olay tarihinde plakası kapatılmış beyaz bir otomobile 2 kişinin bindiğini gördü. Arslan, olay anında yanında bulunan şoförünün de otomobili teşhis etmesi üzerine, görüntüde görülen kişilerin kendisini vuran saldırganlar olduğuna kanaat getirdi. Yakınlarına izlettirdiği görüntüde gözüken kişileri tanımayan Arslan, basın toplantısı düzenleyerek görüntüleri gazetecilerle paylaştı ve kamuoyundan yardım beklediğini söyledi.

Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Arslan, kendisine yönelik saldırının faili meçhul kalmamasını, faillerinin adalet önüne çıkarılmasını istediğini söyledi. Arslan, saldırının belediyeden rant elde edemeyen kişiler tarafından yapıldığını veya yanlışlıkla vurulduğunu düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Geçmişte belediyeden rant elde edemeyen veya gelecekte belediyeden rant hesapları yapan ve hesaplarında da beni engel gören kişilerin saldırısı olarak görüyorum. Milletin malını korurken vurulmak benim için şereftir. Hatta bu uğurda ölmek daha büyük şereftir ve bundan dolayı üzüntü duymam. Tek üzüntüm olayın faili meçhul kalmasıdır. Failler yakalanıp, adalet önüne çıkarıldıkları gün ben bu olayı yaşanmamış kabul ederim. Saldırı sebebi bu değilse, muhtemelen takip edilen bir kişi yerine yanlışlıkla vurulmuş olabilirim. Polis titiz ve yoğun bir çalışma yürütüyor. Ancak ben kendi çabamla ulaştığım bir görüntüyü paylaşıyorum. Hemşerilerimden ricam bu görüntüleri dikkatlice ve defalarca izlemeleri ve görüntülerdeki şahıslarla ilgili teşhis veya şüphesi olanların polise bilgi vermeleri olacaktır. Umarım bu yolla bir sonuca varırız. "

Arslan'ın gazetecilere dağıttığı CD içerisindeki güvenlik kamerası görüntüsünde, park halinde ve plakası kapatılmış beyaz bir otomobile eli silahlı bir kişinin bindiği, daha sonra ikinci bir kişinin binmesinin ardından aracın hareket ettiği görülüyor.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

-----------------------------------------

Plakası kapatılmış otomobil (Güvenlik Kamerası)

Otomobile binen biri silahlı iki kişi (Güvenlik Kamerası)

Belediye Meclis salonunda düzenlenen basın toplantısı

Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan'ın konuşması

Habib Arslan'ın görüntülerin olduğu CD'yi göstermesi

Saldırının yaşandığı yer (ARŞİV)

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması (ARŞİV)

Araçta bulunan mermi izleri (ARŞİV)

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Hasan KIRMIZITAŞ-Kamera: Ömer PINAR/Şanlıurfa - DHA)

============================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elinde Cd ile Kendisini Vuranları Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement