Elysee Sarayı'nda "First Lady Krizi" - Son Dakika
Güncel

Elysee Sarayı'nda "First Lady Krizi"

Elysee Sarayı\'nda "First Lady Krizi"

Fransa, first lady Trierweiler'in saraydaki geleceğini konuşuyor.

15.01.2014 13:10

Fransa, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, haftalık Fransız magazin dergisi Closer tarafından ortaya çıkartılan oyuncu Julie Gayet ile ilişkisinden sonra first lady Valerie Trierweiler'in durumun ne olacağını konuşuyor.

Fransız basını, derginin haberini gördükten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan Trierweiler'in Elysee Sarayı'ndaki statüsü hakkında tahmin yürütüyor.

Gazeteci olan Trierweiler'in, sarayda kendine ait bir ofisi olduğu bilinirken, first lady'nin devlete aylık maliyetinin de 19 bin 742 avro olduğu belirtildi.

Trierweiler'in, devlet bütçesine ayda 60 bin avroya mal olan önceki first lady, Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'den daha tasarruflu olduğuna dikkat çekilirken, aldatılan first lady'nin saraydaki ofisten ayrılıp ayrılmayacağı merak ediliyor.

ABD gezisine kimle gidecek

Fransız basını ekonomik ve siyasi açıdan zor bir dönem geçiren Hollande'ın, aşk skandalının zamanlamasının çok kötü olduğuna vurgu yaparak, cumhurbaşkanının kendisini, artan işsizlik ve yükselen vergi oranlarını unutturan başka bir tartışmanın içinde bulduğunu söylüyor.

Hollande, yeni yıl dolayısıyla dün yaptığı basın toplantısında da özel hayatıyla ilgili bazı sorulara muhatap olmuş ama kaçamak yanıtlar vermişti.

"Herkes özel yaşamında sorunlar yaşayabilir, sıkıntılar olabilir ancak benim bir ilkem var; Özel işler, özel bir şekilde ve karşılıklı tarafların mahremiyetine saygı göstererek çözülmeli" diyen Hollande, şubat için planlanan ABD gezisinde ise kendisine kimin eşlik edeceğini, geziden hemen önce açıklayacağını ifade etmişti. Hollande'ın yakın çevresi, gezi için Trierweiler isminin çok önceden verildiğini ancak gezide cumhurbaşkanın uçağına kimin bineceğinin tam bir muamma olduğunu belirtiyor.

Altı çocuklu yoksul bir ailenin kızıydı

Valerie Trierweiler, sarayın tüm ihtişamından uzak, altı çocuklu yoksul bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi kasiyerlik yapan Trierweiler, iki kez evlendi ve hala soyismini taşıdığı ikinci eşi gazeteci Denis Trierweiler'den üç çocuğu bulunuyor.

Trierweiler, ilişkisi 2007'den sonra başlasa da aslında Hollande ile 1988'de, yani cumhurbaşkanı hala dört çocuğunun annesi Segolene Royal ile birlikteyken tanışmıştı. Kariyeri boyunca Paris Match dergisi ve Direct8 kanalı için çalışan Trierweiler, Hollande ile ilişkisinden sonra derginin sanat muhabiri olarak hayatına devam etti ve Fransız tarihinin de ilk çalışan first lady'si unvanını aldı. Hollande'ın yanında kukla gibi yer almayacağını açıklayan first lady, Fransa'nın imajını en iyi şekilde temsil etmek istediğini söylemişti.

Trierweiler hala hastanede

Closer dergisinin çıktığı gün hastaneye kaldırılan Trierweiler ise hala hastanede. Depresyon ve üzüntü nedeniyle hastaneye kaldırılan first lady'nin 10 gün tedavi göreceği ifade edilmişti.

Ofisinden yapılan açıklamada, Trierweiler'in yaşadığı şoku atlatmaya çalıştığı ve dinlenmesi gerektiği duyurulmuştu. Le Parisien gazetesinden Frederic Gerschel, Trierweiler'in artık first lady olmadığının farkında olduğunu dile getirerek, saraydaki ofisi ve kendisi için ayrılan devlet bütçesini de kullanmayacağını söylediğini bildirmişti.

Dergi, geçen haftaki sayısında, "François Hollande ve Julie Gayet-Cumhurbaşkanın gizli aşkı" başlığını atarak, 59 yaşındaki Hollande'la 48 yaşındaki Gayet arasındaki gönül ilişkisiyle ilgili 7 sayfalık bir haber yayımlamıştı. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elysee Sarayı'nda 'First Lady Krizi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement