Engelleri Annesi ile KO-MEK'te Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Engelleri Annesi ile KO-MEK'te Aşıyor

Engelleri Annesi ile KO-MEK\'te Aşıyor

Ayşe Kahraman, engelli kızı ile birlikte KO-MEK'te bilgisayar eğitimi alıyor.

09.05.2012 09:38

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK), Kocaeli halkının yanı sıra engelli vatandaşlara da birçok branşta meslek ve sanat eğitimi vermeye devam ediyor. Leyla Atakan kurs merkezinde bilgisayar eğitimi alan engelli KO-MEK kursiyeri Zeynep Kahraman, en büyük destekçisi olan annesi ile birlikte bilgisayar eğitimi alıyor.

SERTİFALAR KIZIMA İŞ HAYATINDA YARAR SAĞLAYACAK

KO-MEK'te kızı ile birlikte bilgisayar eğitim alan Ayşe Kahraman, "Kızım Zeynep'e destek olmak ve yeni bilgiler öğrenmek için KO-MEK kurslarına katıldım. Zeynep'in öğrenme isteği devam ettiği sürece katılmak istediği her kursa katılmasını sağlayacağım'' dedi. Engelli kızının iş hayatında KO-MEK'in yararlı olacağını belirten Ayşe Hanım, ''Kızımın ileride çalışma imkânı olduğu zaman KO-MEK'ten aldığı sertifikaların ona yarar sağlayacağını düşünüyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bizlere sunduğu bu imkânlardan dolayı çok teşekkür ederim'' dedi.

BOŞ OTURMAK ZORUMA GİDİYORDU

Engelleri annesi ile birlikte KO-MEK'te aşan Zeynep Kahraman evde boş oturmanın zoruna gittiğini söyleyerek, "En büyük destekçim olan annem ile birlikte KO-MEK'te Bilgisayar branşında eğitim almaya başladık. KO-MEK kurslarında aldığım eğitimlerden çok memnunum''dedi. Kahraman, ''Burada Word, Excel, Powerpoint programlarını öğrendim. Bilgisayar sertifikamı aldıktan sonra İngilizce kursuna da yazılacağım. KO-MEK kursiyeri olduğum için çok mutluyum. Burada kurduğumuz arkadaşlık ortamı sayesinde kendimi daha iyi hissediyorum. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na da hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum ve onu çok seviyorum'' diyerek sözlerine son verdi.

KOCAELİ HALKINA EN GÜZEL HİZMET KO-MEK'TEN

Ücretsiz olarak verilen meslek ve sanat eğitimi kursu KO-MEK, Kocaeli halkına verdiği meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra halkın sosyalleşmesine ve psikolojik sıkıntılarından arınarak bilgi birikimini arttırmasına yardımcı oluyor. Son zamanlarda daha modern binalarda eğitim veren KO-MEK'te eğitim alan engelli kursiyerlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelleri Annesi ile KO-MEK'te Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement