Engelliler 21 Yıl Sonra Vali'nin Makamına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Engelliler 21 Yıl Sonra Vali'nin Makamına Çıktı

Engelliler 21 Yıl Sonra Vali\'nin Makamına Çıktı

Iğdır'da engelliler, 21 yıl sonra yapılan engelli asansörü ile Vali Ahmet Pek'in makamına çıkabildi.

17.05.2013 09:55  Güncelleme: 15:19

1992 yılında il olan Iğdır'da engelliler, 21 yıl sonra yapılan engelli asansörü ile Vali Ahmet Pek'in makamına çıkabildi.

Engelliler haftası nedeniyle Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve üyeleri akülü arabalarıyla yeni yapılan asansörü kullanarak Vali Ahmet Pek'i ikinci kattaki makam odasında ziyaret etti. Engelli arabalarıyla ilk kez valilik makamına çıktıklarını vurgulayan Yeşil Iğdır Engeliler Spor Kulübü Başkanı Garip Samançi, "Sayın valimizi makamında ziyaret etme mutluluğunu yaşadık. Önemli bir eksiklik giderildi. Yaşlı ve ağır engellilerin vilayette işlemlerini yaptırması büyük bir sıkıntıydı. Engelleri ortadan kaldırdığınız teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelleri kaldırma konusunda kararlı olduklarına belirten Vali Ahmet Pek ise, "Valiliğimizde bir asansörün, engellilerin gidebileceği bir tuvaletin olmaması doğrusu ciddi bir eksiklikti. Valiliğimize son bir ay içerisinde 5 engelli çalışan alındı. Bunların katlara çıkması söz konusu bile değildi. Sizler geldiğinizde bile aşağıda kalmak zorunda kalıyordunuz. Göreviniz yukarı kattaysa o kata çıkma şansınız yoktu. Ciddi eksiklik bir ay gibi kısa bir sürede giderildi. Vilayetin üç katına hizmet verecek güzel bir asansör yaptırıldı. Gönül istiyor ki sadece kendi binamızdaki eksikliği gidermek değil, tüm binalarda engellilerin ulaşamayacağı yer kalmasın. Sokaklarda engellilerin gezip dolaşacağı ulaşacağı alan olması çok önemlidir. Engellilerin engel olarak gördüğü her olumsuzluğu aşacak noktaya getirmek hem toplumun hem kurumların görevidir." - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler 21 Yıl Sonra Vali'nin Makamına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement