Ermenek Madenci Annesi Onların Para, Pulları Var, Bizim Kimsemiz Yok - Son Dakika
Güncel

Ermenek Madenci Annesi Onların Para, Pulları Var, Bizim Kimsemiz Yok

Ermenek Madenci Annesi Onların Para, Pulları Var, Bizim Kimsemiz Yok

Madenci annesi Onların para, pulları var, bizim kimsemiz yok (ek)18 BİN TON KÖMÜR İÇİN 18 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİErmenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, madenci yakınlarının, Abdullah Özbey'e tepki göstermesi üzerine duruşmaya verilen ara ardından devam edildi.

22.03.2016 17:47

Madenci annesi Onların para, pulları var, bizim kimsemiz yok (ek)

18 BİN TON KÖMÜR İÇİN 18 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, madenci yakınlarının, Abdullah Özbey'e tepki göstermesi üzerine duruşmaya verilen ara ardından devam edildi. Ermenek Cenne Linyit Kömürü şirketinin teknik nezaretçisi maden mühendisi tutuklu Ali Kurt da, su baskınına neden olan eski ocağın üretim haritasının ortaya çıktığını ve kendisinin suçsuz olduğunu belirtti. Kurt, İlk su baskınları ve sonraki baskınlar haritaya işlenmemiş. Asıl suçlular dışarıda. Ben sanki onların yerine ceza yatıyor gibiyim. Ben suçsuzum. 18 bin ton kömür için 18 işçi hayatını kaybetmiştir. Hiç bir şey haritaya işlenmemiştir. Neden Saffet Uyar'ın kömürü toprak altında kalmasın diye. Ben bu kaza da kusursuzum tahliyemi talep ediyorum dedi.

Has Şekerler Madencilik şirketi sahibi tutuklu Saffet Uyar da, Bana cezaevinden Abdullah Özbey ve Ali Kurt, mektup yazıyor. Diyor ki suçu mühendislerinin üzerine at biz çıkalım diyor. Suçum varsa, ben cezamı çekerim diye konuştu.

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ

İfadelerin ardından Cumhuriyet Savcısı, şikayetçi avukatlarının olayda tutuksuz yargılanan maden mühendisi Cemile Karaca'nın tutuklu olarak yargılanması isteminin reddini istedi. Yaklaşık 3 ay tutuklu kalıp tahliye olduktan sonra hakkında yakalama kararı çıkan Has Şekerler Madencilik şirketinin daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy hakkındaki yakalama kararının devamını isteyen Savcı, kaçma şüphesi bulunan Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar'ın tutukluluk halinin devamını istedi. Ermenek Cenne Linyit Kömürü şirketinin sahibi Abdullah Özbey ve aynı şirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt'un ise tahliyesini istedi.

Savcının talebinden sonra söz alan Ali Kurt, yaşanan olayda herhangi bir kusuru ve ihmalinin olmadığını öne sürerek tahliyesini istedi. Abdullah Özbey de suçsuz olduğunu savunarak tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise, tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve maden mühendisi Cemile Karaca'nın tutukluluk talebinin reddine karar verirken, bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmanın 31 Mayıs Salı gününe ertelenmesine karar verdi.

Haber Hasan DÖNMEZ- Ali Rıza ETCİ KARAMAN DHA))

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek Madenci Annesi Onların Para, Pulları Var, Bizim Kimsemiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement