İliç'teki maden felaketinde heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

İliç'teki maden felaketinde heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında gerçekleşen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelan sonrasında başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 53 gün sonra gelişme yaşandı. 6 aydır altın madeninde çalıştığı öğrenilen 35 yaşındaki işçi Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

05.04.2024 21:52  Güncelleme: 22:21

Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende 13 Şubat'ta yaşanan toprak kaymasında, toprağın altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız olduğu tahmin edilen bir cesede 53 gün sonra ulaşıldı.

53 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kaymasında, toprak altında 9 işçi kalmıştı. Toprak altında kalan işçilere ulaşmak için çalışmalar sürdürülürken 53 gün sonra bugün ocağın manganez sahasında Uğur Yıldız'a ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşıldı. Ceset savcının incelemesinin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılacak.

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

6 AYDIR ALTIN MADENİ'NDE ÇALIŞIYORDU

Yıldız'ın kuzeni Doğukan Yıldız, ANKA Haber Ajansı'na verdiği bilgide, naaşın toprağın altından çıkarıldığını söyledi. Yıldız, 6 yıldır İliç'teki altın madeninde çalışıyordu.

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

MANGANEZ KISMINDA 2 KİŞİNİN DAHA CESEDİNİN OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Öte yandan maden ocağının manganez kısmında Uğur Yıldız ile birlikte 2 kişinin daha cesedinin olduğu tahmin edilirken arama çalışmalarına hız verildi.

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

BAKAN BAYRAKTAR: BİR İŞÇİ KARDEŞİMİZE ULAŞTIK

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Bayraktar, açıklamasında şunları söyledi: "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum."

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat Salı günü Çöpler Altın Madeni'nde liç yığınının kayması sonucu 9 işçi yığının altında kalmıştı.

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

SEKİZ KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında bulunduğu sekiz kişi tutuklanmış, üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı

Tutuklu zanlılar, şirkette mühendis, yönetici ile idareci pozisyonunda çalışanlardan oluşuyor. Meydana gelen çökmenin ardından toprak altında kalan sekiz işçiye hala ulaşılamadı.

İliç\'teki maden felaketinde heyelan altında kalan 9 işçiden 1\'inin cansız bedenine ulaşıldı

Son Dakika Güncel İliç'teki maden felaketinde heyelan altında kalan 9 işçiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Ankara null: rezalet yaa depremdekileride boyle bulamadilarya 76 43 Yanıtla
    ART BROADWAY: Madencilikten zerre kadar anlamayanlar lütfen yorum yapmasın. Acılı insanların acılarını daha artırmak kimseye birşey kazandırmaz. Ölülerin üzerinden siyset yapılmaz. 53 32 Ercan Karatas: Senin için kolay tabi sanıyon bu işleri 37 25 suna genç: depremde bir bina en fazla 10 kat enkazı arayarak kaldırmak 3-5 saat ve nerede olduklarını biliyorsun. milyonlarca metreküp toprak ve kilometrelerce bir alan içinde samanlıkta ve karanlıkta iğne aramak gibi 30 14 LEYLAli YILANCI: Cahil cahil konuşma . Devlet elinden gelen her şeyi sonuna kadar kullandı. Depremde bir sürü il ve nir sürü insan tüm güçlerini anında seferber eden güçlü devletimize langur lungur bilinçsizce konuşma. kendine beyin al önce 0 3 LEYLAli YILANCI: Allah beyin nasip etsin sana null . Devletimize haksızlık edemezsin. Bu devlet tüm gücünü seferber etti . evcilik oyunumu sandın sen bu işleri ..... 0 2 Gökhan Akyil: Ölüler hakkinda siyaset yapılmamış..ulan yaşam ve ölüm zaten kendisi siyaset.... 1 0
  • Seyyidali Can: Bu facianın sorumluları dışarıda, mağdurları toprak altında adaletiniz batsın 2 0 Yanıtla
  • Erol MARASLI: ART BRODWAY, biz maden işimden çok anlamasakta aklımızın yettiğince gördüğümüz kadarı ile yorum yapıyoruz ancak maden işinden çok çok anlayanlar,fay hattının üzerine siyanür havuzu kurdular, olması gerekenden fazla liçi oraya yığıp 9 cana sebep oldular. 2 0 Yanıtla
  • er Can: negerek vardıkı zaten çürüdü garibanlarım yazık maaşallah çok hızlı buldu devletcimiz 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement