Erzurum-İmamı Öldüren Ayıyı Uzmanlar Arayacak - Son Dakika
Güncel

Erzurum-İmamı Öldüren Ayıyı Uzmanlar Arayacak

Erzurum-İmamı Öldüren Ayıyı Uzmanlar Arayacak

Erzurum'un Pazaryolu İlçesinde Köy İmamını Parçalayarak Öldürdüğü İçin Çevre ve Orman Bakanlığı Tarafından 'vur' Emri Verilen Ayıyı Avcılar Yerine Uzmanlar Arayacak. Avcıların Çoruh Vadisindeki Köpeklerle Yaptıkları Arama Çalışmalarına Şimdilik Ara Verilirken, Bakanlıktan Gelecek Uzmanlar İmamı Öldüren Ayının Peşine Düşecek.

02.10.2010 22:55

ERZURUM'un Pazaryolu ilçesinde köy imamını parçalayarak öldürdüğü için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 'vur' emri verilen ayıyı avcılar yerine uzmanlar arayacak. Avcıların Çoruh vadisindeki köpeklerle yaptıkları arama çalışmalarına şimdilik ara verilirken, Bakanlıktan gelecek uzmanlar imamı öldüren ayının peşine düşecek.

Pazaryolu ilçesine bağlı Çatakbahçe köyünde oturan babasını bayram ziyaretine giden bir çocuk babası Özer Bakır (29) sabah namazını kıldıktan sonra sandık başkanı olduğu ve imamlık yaptığı komşu Kılıççı köyüne gitmek için yaya olarak yola çıktı. Çoruh Nehri yakınındaki ormanlık alanda yürüyen Özer Bakır bu sırada bir ayının saldırısına uğradı ve yaşama veda etti. İmam Bakır'ın sandık başına gelmemesi üzerine her iki köy halkı jandarma ile birlikte arama çalışması başlattı. İki köyün ortasında Özer Bakır'ın ayı tarafından parçalanmış cesedi bulundu.

Bakır ailesi ve köylülerin şikayeti üzerine harekete geçen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İmamı öldüren ayının sicilinin temiz olmadığını tespit etti. Daha öncede insanlara yönelik saldırıları olan ayı hakkında hazırlanan rapor bakanlığa gönderildi. Çevre ve Orman Bakanlığı da ayının görüldüğü yerde öldürülmesi için izin verdi. Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneğinden dört avcı, ayıyı bulmak için Çoruh Vadisine giderek çalışmalara başladı. Avcılar köpeklerle birlikte iz sürdüler ve yörede üç ayı bulunduğunu belirlediler. Ancak, tereddüt eden avcılar, üç ayıya da ateş etmediler.

Çevre ve Orman Bakanlığı ayının hangisi olduğu yolundaki tereddütler üzerine bölgeye bir uzman ekip gönderme kararı verdi. Uzmanlardan olişan ekip, Çoruh Vadisinde bulunan üç ayıyı inceleme altına alacak. Ayılardan hangisinin suç işlemeye meyilli olduğunun belirlenmesinden sonra itlaf işlemi gerçekleştirilecek.

Öte yandan Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Özer Bakır'ın yapılan otopsi sonucunda ayı tarafından öldürüldüğünün kesinlik kazandığını bildirdi. Resmi yazanın valilik aracılığı ile bakanlığa ulaştırıldığını ve buna göre başka ayıların vurulmasının söz konusu olmadığını ileri süren Kaymakam Soğukpınar, amaçlarının ayının başka kişilere zarar vermesini önlemek olduğunu bildirdi. Avcılar, jandarma ve Çevre Orman Müdürlüğünden görevlilerin arama çalışması yaptığını anımsatan Kaymakam Soğukpınar, şimdiye kadar arama çalışmalarından bir sonuç alınamadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum-İmamı Öldüren Ayıyı Uzmanlar Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement