Eşik'ten İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: "İmamoğlu Kararı Bir Kez Daha Tartışılmaz Biçimde Gösterdi Ki Bu Ülkede Anayasa Konuşulamaz" - Son Dakika
Güncel

Eşik'ten İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: "İmamoğlu Kararı Bir Kez Daha Tartışılmaz Biçimde Gösterdi Ki Bu Ülkede Anayasa Konuşulamaz"

Eşik\'ten İmamoğlu\'na Verilen Cezaya Tepki: "İmamoğlu Kararı Bir Kez Daha Tartışılmaz Biçimde Gösterdi Ki Bu Ülkede Anayasa Konuşulamaz"

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ile siyasi yasak cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi. EŞİK, "İmamoğlu kararı, yine, yeniden, bir kez daha tartışılmaz biçimde gösterdi ki bu ülkede anayasa konuşulamaz… Aksi, Anayasa’yı sürekli ihlal eden iktidarın hukuka saygısızlığını onaylamak anlamına gelir. Aklınıza bile getirmeyin. Müzakere bile etmeyin” açıklamasını yaptı.

16.12.2022 15:43  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ile siyasi yasak cezasına çarptırılmasına tepki gösterdi. EŞİK, "İmamoğlu kararı, yine, yeniden, bir kez daha tartışılmaz biçimde gösterdi ki bu ülkede anayasa konuşulamaz… Aksi, Anayasa'yı sürekli ihlal eden iktidarın hukuka saygısızlığını onaylamak anlamına gelir. Aklınıza bile getirmeyin. Müzakere bile etmeyin" açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ile siyasi yasak cezasına çarptırılmasına yönelik tepkiler sürüyor. EŞİK'ten yapılan açıklamada, İmamoğlu'na verilen cezaya tepki gösterilirken, bu koşullarda ülkede anayasa değişikliğinin de ele alınamayacağı belirtildi. EŞİK'ten yapılan açıklama şöyle:

"MUHALİF YÜZLERCE İNSAN SADECE FİKİRLERİ NEDENİYLE CEZAEVLERİNDE: İmamoğlu kararı yine, yeniden, bir kez daha tartışılmaz biçimde gösterdi ki; yargı bağımsızlığının olmadığı, Anayasa'nın fiilen uygulanmadığı, demokrasi, laiklik ve eşitlik ilkelerinin sistematik olarak yıpratıldığı, ifade, toplanma, örgütlenme, basın özgürlüğünün sadece yandaşlara tanındığı, kadın cinayetleri, şiddet, cinsel istismar, LGBTİ'lere karşı nefret suçlarının teşvik edildiği, 6 yaşında kız çocuğuna cinsel istismar sanıklarının kayırıldığı; 8 Mart'ta, 25 Kasım'da barışçıl protesto hakkını kullanmak isteyen kadınlara şiddet uygulandığı, bütün kamusal mekanizmalara erkeklerin atandığı, özrü dilenmiş, dinle ilgili bir şaka için insanların tutuklandığı, sadece bir 'ahmak' kelimesi yüzünden insanların siyaset yapma, seçilme hakkının elinden alınmaya çalışıldığı, muhalif yüzlerce insanın sadece fikirleri nedeniyle cezaevlerinde olduğu bir ülkede Anayasa konuşulamaz.

TÜM ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEYECEK BÖYLESİ BİR ANAYASA TEKLİFİ ASLA KONUŞULMAZ: Hele demokrasi, laiklik ve eşitlik ilkelerine tamamen aykırı, sadece kadınları ve LGBTİ+ları değil, tüm ülkeyi kaosa sürükleyecek böylesi bir anayasa teklifi asla konuşulmaz! Aksi, Anayasa'yı sürekli ihlal eden iktidarın hukuka saygısızlığını onaylamak anlamına gelir. Aklınıza bile getirmeyin! Müzakere bile etmeyin."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eşik'ten İmamoğlu'na Verilen Cezaya Tepki: 'İmamoğlu Kararı Bir Kez Daha Tartışılmaz Biçimde Gösterdi Ki Bu Ülkede Anayasa Konuşulamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement