ESKAM Edremit'e Model Oldu - Son Dakika
Güncel

ESKAM Edremit'e Model Oldu

ESKAM Edremit\'e Model Oldu

İşverenlerle iş arayanları buluşturan ESKAM, Türkiye'ye model olmaya devam ediyor.

20.10.2011 15:40

Hem iş arayan vatandaşları yetenekleri doğrultusunda güvenilir ortamlarda iş imkânına kavuşturan, hem de işverenlere lojistik destek sağlayan ESKAM'a ülkemizin dört bir yanından başvurular geliyor.

İlçe dışındaki kurum ve kuruluşların da örnek alarak uygulamaya başladığı ESKAM, şimdi de Edremit Belediyesi'ne model oldu. Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Metin Pınarbaşı, Yazı İşleri personeli Ali Eroğlu, Edremit Belediyesi İş Kur yetkilisi Emrah Konuk, ESKAM'ı ziyaret etti. Edremit Belediyesi'nin işsiz vatandaşlarına iş bulmayı hedeflediklerini söyleyen Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Metin Pınarbaşı, bu konuda uzmanlaşmış olan ESKAM çalışanlarından bilgi almak ve kendi çalışmalarında da ESKAM'ı örnek olarak kullanmak istediklerini belirtti.

ESKAM Sorumlusu Aziz Kekeç, Edremit'li misafirlere ESKAM çalışmaları hakkında bilgi verdi ve böyle bir yapılanmada, hangi yolların izlenmesi gerektiğini anlattı. Kekeç, belediye yetkililerine bu konuda kendilerine her türlü rehberlik hizmeti vermeye hazır olduklarını belirtti.

İmkanlarımız çok kısıtlı

Edremit Belediyesi İş Kur Yetkilisi Emrah Konuk ise; Edremit'te istihdam alanında yaşanılan sıkıntıları dile getirerek, Edremit'in ufak bir ilçe olması nedeni ile iş başvurusunda bulunan vatandaşlara iş bulma konusunda çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kimi zaman tıkanma noktasına geldiklerini belirten Konuk, Edremit'te sanayi ve fabrikaların olmaması nedeniyle istihdam sağlamakta yetersiz kaldıklarını vurguladı.

ESKAM'ı örnek alıyoruz

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Metin Pınarbaşı da iş bulma konusunda kendini ispat etmiş olan ESKAM'dan faydalanmak ve kendi oluşumlarında ESKAM'ı örnek almak istediklerini söyledi. ESKAM'ın istihdam konusunda ne denli başarılı olduğunu bildiklerini ve kendilerinin de ESKAM'ı örnek alarak Edremit'te vatandaşlarına daha iyi hizmet edebileceklerini kaydeden Pınarbaşı, istihdam konusunda yaşadıkları sıkıntıyı ESKAM gibi bir kariyer merkezi ile giderebileceklerine inandıklarını ve bu işin öncülerinden olan Esenler Belediyesi'nin çalışmalarını yerinde görmek istediklerini belirtti.

Sağlam adımlar atmak istiyoruz

Edremit Belediyesi olarak giriştikleri bu işte başarılı olarak sağlam ve emin adımlarla ilerlemek istediklerini ifade eden Pınarbaşı, sağlam adımlar atarak, kurmak istedikleri kariyer merkezi konusunda protokolü oluşturabilmek için ne gibi şartların gerektiği hususunda da ESKAM Sorumlusu Kekeç'ten bilgiler aldı. Kariyer merkezi kurabilmek ve İş - Kur ile ortak çalışmalar yapabilmek için kendi portatiflerini örnek gösteren Kekeç de her konuda kendilerine yardımcı olabileceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESKAM Edremit'e Model Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement