Faber-Castell Atölyeleri ile Çocuklar Farklı Tasarım Tekniklerini Öğreniyorlar - Son Dakika
Güncel

Faber-Castell Atölyeleri ile Çocuklar Farklı Tasarım Tekniklerini Öğreniyorlar

Faber-Castell Atölyeleri ile Çocuklar Farklı Tasarım Tekniklerini Öğreniyorlar

Faber-Castell desteği ile önemli müzelerde gerçekleşen özel atölye çalışmalarında, çocuklar çeşitli tasarımlar yaparak yepyeni yöntemler keşfediyorlar.

13.02.2014 09:51

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteği ile önemli müzelerde gerçekleşen özel atölye çalışmalarında, çocuklar çeşitli tasarımlar yaparak yepyeni yöntemler keşfediyorlar. Atölyeler, Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenleniyor.

Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Boyama Atölyesi; Düş Bahçesi'
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 15 Şubat Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çocuklar, düşlerini rengarenk minik saksılara ekecekler ardından onları umutlarıyla büyütüp mutluluklarıyla yeşertecekler. Kendi elleriyle yaratacakları bu güzel çiçeklerle evlerini süsleyecekler. Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki "Boyama Atölyesi; Düş Bahçesi" adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL.

Pera Müzesi
Etkinlik: 'Parmaklarla Dans'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 15 Şubat Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çocuklar, Finlandiyalı cam sanatçısı Anu Penttinen'in düzen ve düzensizlikle ilgili çarpıcı renkler içeren tasarımlarından oluşturulan sergiyi gezerken yorum ve çizimler yapacaklar. Ardından, naylon yüzey üzerine özel fırçalarla kendi motif ve desenlerini boyayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Kuzeye Yolculuk'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 16 Şubat Pazar
Saat: 15:00 – 17:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: İsveç'li sanatçı Benjamin Slotteröy'in "Kıymetlı Sıvı" isimli eserinden ilham alarak, çocuklar malzeme ve form ilişkisi üzerinden çeşitli saydam malzemelerin yardımıyla 3 boyutlu tasarımlar yapacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Linol Baskım'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 15 Şubat Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş: 7 - 14 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Picasso'nun sergisi kapsamında onun gravürlerini inceleme şansı yakalayan çocuklar, sonrasında kendi çizimlerini linole geçirerek özgün baskılarını hazırlayacaklar.Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Kukla Kukla'
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 16 Şubat Pazar
Saat: 12:20 – 14:20
Yaş: 4- 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Çocuklar önce Picasso sergisini gezip eserleri inceleyecekler hemen ardından Picasso'nun deli dolu insan figürlerinden yola çıkarak, farklı malzemelerle 3 boyutlu karakterler yaratacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: 'Çim Adam: Fen Atölyesi'
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 15 Şubat Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nde kendi çim adalarını tasarlayacak çocuklar, bitkinin büyüme evrelerini yakından takip edecekler. Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 25 TL'dir.

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: 'Kitap Sanatının Dijital Hikayeleri'
Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi
Yaş: 5 - 18 Yaş Arası
Tarih: 12/ 13/ 14 Şubat
Saat: 10:00 – 15:00

Yaş: 7 - 8 Yaş Arası
Tarih: 15 Şubat Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00

Yaş: 9 - 12 Yaş Arası
Tarih: 16 Şubat Pazar
Saat: 11:00 – 13:00

Yaş: 5 – 6 Yaş Arası
Tarih: 15 Şubat Cumartesi/ 11:00 – 13:00
16 Şubat Pazar/ 14:00 – 16:00

Etkinlik detayı: Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu kapsamında düzenlenen atölyelerde, katılımcılar koleksiyondan ilhan alınarak hazırlanmış videolarda kitap sanatın inceliklerini izleyecekler, dijital masada yazıyla oluşturulan figürlere dokunacaklar. Tablet bilgisayarlarla oluşturulan bir dünyaya adıma atacaklar ve kendi anılarını yaratacaklar. Atölyeye katılım için kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faber-Castell Atölyeleri ile Çocuklar Farklı Tasarım Tekniklerini Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement