Faber-Castell'in Soylu Geçmişi - Son Dakika
Güncel

Faber-Castell'in Soylu Geçmişi

Faber-Castell\'in Soylu Geçmişi

Faber-Castell'in 250 yılı aşkın görkemli tarihi "Bir Kalem İmparatorluğu'nun Resimli Tarihi" kitabı ile okuyucuyla buluştu.

22.04.2015 11:04  Güncelleme: 11:05

Faber-Castell ailesi ve markanın tarihiyle ilgili daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafların da yer aldığı kitap, kalem tutkunları için de önemli bir arşiv niteliği taşıyor.

Dünyaca ünlü kalem ve yazım gereçleri markası Faber-Castell'in öyküsü, babadan oğula devreden bir geleneğin tarihini anlatıyor. Her şey 1761 yılında, Kaspar Faber'in Nürnberg yakınlarındaki Stein'da açtığı kalem yapım atölyesiyle başlıyor. 21. yüzyıla geldiğimizde ise sekizinci kuşakla birlikte ilk günkü heyecanından hiçbir şey kaybetmeden sürüyor. Gelenekle geleceği, deneyimle yenilikçiliği başarıyla birleştiren bir dünya markası olarak Faber-Castell'in yönetimi 1978'den bugüne ailenin sekizinci kuşağının temsilcisi Kont Anton Wolfgang von Faber-Castell'e emanet.

Markanın bu özel tarihini satırbaşlarıyla anlatan kitap, Faber-Castell ailesine ve markanın tarihine ait daha önce yayınlanmamış resimlerle değerli bir kaynak ve arşiv niteliği de taşıyor. 2013 yılında İngilizce ve Almanca olarak "Bir Kalem İmparatorluğu'nun Resimli Tarihi" kitabı, 254 yılı geride bırakan görkemli bir geçmişle birlikte Faber-Castell ile yazılan kalemin tarihini de gözler önüne seriyor.

Bu eser, Nişantaşı'nda bulunan Magnolia Culture mağazasında yazı ve kalem tutkunlarının beğenisine sunulmaya başladı. Kitabın satış fiyatı özel kutusuyla ve Faber-Castell "İdeal Kalem" ile birlikte fiyatı 190 Euro, kutusuz olarak 110 Euro.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faber-Castell'in Soylu Geçmişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement