Galata Köprüsü'nde Balık Tutma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Galata Köprüsü'nde Balık Tutma Yarışması

Galata Köprüsü\'nde Balık Tutma Yarışması

Ekmek ikram edildi.Sabah erken saatlerde oltasını alıp Galata Köprüsü'ne gelen 40 yarışmacı yaklaşık 3 saat boyu balık tuttu, müzik eşliğinde danslar etti.7'den 70'e çok sayıda balıkçının yarıştığı etkinlikte, denizde balık olmamasından şikayetçi...

08.09.2013 14:17

Ekmek ikram edildi.

3 SAAT SÜREN YARIŞMADA ÖDÜLLER VERİLDİ

Sabah erken saatlerde oltasını alıp Galata Köprüsü'ne gelen 40 yarışmacı yaklaşık 3 saat boyu balık tuttu, müzik eşliğinde danslar etti. 7'den 70'e çok sayıda balıkçının yarıştığı etkinlikte, denizde balık olmamasından şikayetçi balıkçılar arasında kıyasıya rekabet vardı. Vatandaşların da ilgiyle izlediği etkinlikte, tutulan balığın kilosu ilk 3'ü belirledi. Yarışmada 635 gram balık tutmayı başarıp 1. olan Hüseyin Özdemir 400 lira kazanırken, 520 gram gram ile Muharrem Sarıoğlu 300 lira ve 345 gram balık tutarak 200 lira kazanan Gültekin Yılmaz adlı vatandaş da 3. Oldu.

"AMAÇ İSTANBUL GÜZELLİKLERİNİ FARKETTİRMEK"

Fatih Belediye Başkan'nı Mustafa Demir'in de katılıp ödül dağıtımı yaptığı törende Demir, eline olta alarak balık da tuttu. Balık Festivali'nin geleneksel hale geldiğini belirten Demir, "Epey yarışmacımız var. Ben de onlara katılıp, onların emeklerine ortak olmaya gayret ediyorum. Burada hedefimiz balık tutmak falan değil. İstanbul'un bu güzelliklerinin farkına varılmasını istiyoruz. Bulunduğumuz yer İstanbul'un tam düğüm noktası. Tarihi güzelliklerin hissedildiği bir alan. Balık Festivali'nin temelinde, denizin İstanbul'a kazandıklarının farkına varılmasını yatıyor" dedi.

Yarışmanın ardından, festival kapsamında yaklaşık 3 bin pişirilmiş balık uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara dağıtıldı.

AK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galata Köprüsü'nde Balık Tutma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement