Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Kulüpler Birliği'nde toplantıda olduğu için Aralık Ayı Divan Kurulu Toplantısı'na katılamadı.

18.12.2013 18:35

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Kulüpler Birliği'nde toplantıda olduğu için Aralık Ayı Divan Kurulu Toplantısı'na katılamadı. İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da Divan Kurulu'nda yer almadı. Galatasaray Divan Kurulu, Ocak Ayı'nda olağanüstü toplanacak. 11 Ocak'ta Galatasaray Lisesi'nde bir araya gelecek Divan Kurulu'na aralarında Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy'un da bulunduğu 143 yeni üye katılacak ve muhtelif branşlarda Türkiye Şampiyonluğu, derece kazanan sporculara Divan Başarı Ödülü verilecek. 15 Ocak Çarşamba günü ise 'Ocak Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı' yapılacak. DİVAN'DAN SOSYAL MEDYA UYARISI

Divan Kurulu Toplantısı sosyal medya uyarısı ile başladı. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar yaptığı konuşmada "Yeni iletişim araçları yerine divan kürsüsünün tercih edilmesini tercih ederim. Teklif, tasviye ve eleştirilerine muhattap olan başkan ve yönetiiler ile yüz yüze görüşme yapılabilmektedir" diyerek Divan Kurulu üyelerine sosyal medyayı konusunda uyarılarda bulundu. Aktar, "Amacamız kulübün daha iyi yönetilebilmesini sağlamaksa adresimiz Divan Kurulu ve Genel Kuruldur" diyerek sözlerini noktaladı. TÜZÜK TADİL KOMİSYONU BELLİ OLDU

Galatasaray Divan Kurulu'da tüzük tadil komisyonu yapılan oylama sonucunda belli oldu. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın sunduğu komisyon, üç ret oyu ile çoğunluğun desteğini alarak kabul edildi. Komisyon üyeleri Mehmet Helvacı (Başkan)

Ahmet Şekak

Mustafa Cengiz

Akın Okdan

Mehmet Karlı

Taner Aşkın

Murat Develioğlu

ACAR BALTAŞ MAYIS AYINDA ARENA'YA NASIL GİDECEKLER

Divan Kurulu'nda kürsüye ilk konuşmacı olarak çıkan Acar Baltaş, yönetime sert eleştirilerde bulundu. Teknik direktör Fatih Terim'in takımdan gönderilmesini sert sözlerle eleştiren Baltaş, "Gönderilme kararı ve bundan sonra olanları içime sindirmem mümkün değil. Ortaya çıkan sonuçlara baktığınızda her biri değerli insan olan yönetim kurulu üyelerinin Mayıs ayında Arena'ya nasıl gideceklerini merak ediyorum" dedi.

Fatih Terim'in gidşinden sonra edindiği izlenimlerini ve bilgileri aktaran Baltaş, "Milli takımdaki rakip takım oyuncuları ve medyada bulunan bazı rengini bildiğimiz kişilerin duygu patlamasını size anlatmam mümkün değil. Bunu içimi sindirmem mümkün değil" şeklinde konuştu. Var olan kardeşlik, dayanışmanın yerinde kaosun olduğunu belirten Acar Baltaş, "Şu anda yapılanların da değerlerle de alakası yok" diyerek yönetime eleştirilerine devam etti. AHMET ÖZDOĞAN YENİ TÜZÜKTE BORÇLA İLGİLİ YAPTIRIM LAZIM

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Ahmet Özdoğan, tüzükle ilgili tavsiyelerde bulundu. Tüzük komisyonunun seçimine değinen Özdoğan, "Tüzük kurulu hukukçulardan ve tecrübeli yöneticilerden oluşmalı. Tüzük kurulu komisyonu sadece Divan Kurulu üyelerinden değil, yönetim, Genel Kurul üyelerinden oluşmalı" dedi.

Tüzükte düzeltilmesi gereken husulara da dikkat çeken Ahmet Özdoğan, en çok tartışılan maddenin üye alımı ile ilgili olduğunu belirterek "Genel Kurul'a yeni üyelerin çok az bir kısmı katılmaktadır. Daha iyi yaptırımlar yapmalıyız" diye konuştu.

Net borç-alacak farkının 522 Milyon TL olduğunu açıklayan Özdoğan, şarta bağlı borçların 342 milyon TL'ye vardığını ve toplam borcun 864 Milyon TL olduğunu vurguladı ve "Yeni tüzükte borçla ilgili yaptırım maddeerli koymamız lazım" dedi. Galatasaray camiasının önemli isimlerinden Taner Aşkın, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada tüzükle ilgili kaygılarından bahsetti. Tüzükte yer alan 25 maddenin işlemeyen madde olduğunu belirten Aşkın, "İşlenmeyen 25 maddeyi mi değiştirmek istiyoruz yoksa tüzüğü tamemn mi değiştirmek istiyoruz. İşlemeyen maddeler var. Bir de değişitirmesi mümkün olmayan maddeler var" dedi.

Aşkın, ayrıca sarı-kırmızılı yöneticilerin tavrını da eleştridi ve şöyle konuştu "Biz herkesle kavga ediyoruz. TFF ile medya ile rakip takımlar ile kavgalıyız. Biz niye herkesle kavgalıyız. Bu politika son derece yanlış. Bununla bir yere gidemeyiz. Glatasaray camiasında öğretilen kavgayla dövüşle bir yere varmak değil. Kimse bizim hakkımızı yiyeyemez. En ufak bir şey olduğu zmaan muhattap alamamız gereken kim varsa şahıs ya da kurum hemen muhattap alıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement