Galeri Işık Teşvikiye'de Yeşilçam'ın Çınarlarını Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Galeri Işık Teşvikiye'de Yeşilçam'ın Çınarlarını Buluşturdu

Galeri Işık Teşvikiye\'de Yeşilçam\'ın Çınarlarını Buluşturdu

Süleyman Saim Tekcan sergisi spor ve sinemanın duayenlerini ağırladı.

30.04.2015 11:59  Güncelleme: 12:02

Türk Sanatı'nın duayeni Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'ın "At'nağme II" sergisi, yeilçam ve spor dünyasının duayenlerini bir araya getirdi. Galeri Işık Teşvikiye'de önceki akşam açılışı yapılan sergi, Ülkü Erakalın'dan Yusuf Sezgin'e Yeşilçam'ın çınarları ile Hüsnü Güreli, Adnan Polat gibi spor dünyasının duayenlerini ağırladı.

Yarım asırlık sanat hayatına Dünya çapında sayısız ödül sığdıran Türk Çağdaş Sanatı'nın en önemli temsilcilerinden biri olan Süleyman Saim Tekcan'ın "At'nağme II" sergisi, Galeri Işık Teşvikiye'de açıldı.

Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar M. Kamil Özkartal'ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteylinde sanat ve spor dünyasının duayenleri buluştu. Yeşilçam'ın çınarları, aynı zamanda Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında da yer alan Süleyman Saim Tekcan'ı yalnız bırakmadı.

Galeri Işık Teşvikiye'deki açılış kokteyline Ülkü Erakalın, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan gibi Yeşilçam'ın duayen isimlerinin yanı sıra aynı zamanda Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulunda da görev alan spor dünyasının duayenleri Hüsnü Güreli ile Adnan Polat da katıldı.

Farklı disiplinlerdeki eserleri ile tanınan Tekcan'ın at konulu ve 'ottaman' kaligrafi temalı "At'nağme II" sergisinde, yağlıboya, heykel ve baskıresimden oluşan eserler yer alıyor. Sergide, gücün, özgürlüğün ve hareketin sembolü olan atları, mağrur, coşkulu ve masalsı bir dille yorumlayan Tekcan'ın eserleri izleyiciyle buluşuyor.

50'inci sanat yılını dolduran Süleyman Saim Tekcan'ın, ilki 9 Nisan 2014 tarihinde sergilenen, at konulu ve 'ottaman' kaligrafi temalı tabletler ile yağlıboya, heykel ve baskı resimlerinden oluşan eserleri, 23 Mayıs'a kadar izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Galeri Işık Teşvikiye'de Yeşilçam'ın Çınarlarını Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement