Gazeteciler Birliği'nden Vefa Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Birliği'nden Vefa Ziyaretleri

Gazeteciler Birliği\'nden Vefa Ziyaretleri

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği yönetimi, gazeteci - yazar Mehmet Göncü, Hulusi Öcal ve Naci İpek'i evlerinde ziyaret etti.

13.01.2015 11:23

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Başkan Yardımcısı M. Talat Akay, Genel Sekreter Müslüm Abacıoğlu ve üyelerden Abdullah Polat, Gazeteciler Günü nedeniyle Urfa'nın duayen gazeteci yazarlarından Naci İpek, Mehmet Göncü ve Hulusi Öcal'ı evlerinde ziyaret ederek Gazeteciler Gününü kutladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren duayen gazeteci yazarlar İpek, Göncü ve Öcal, "Başkan Veysel Polat ve arkadaşları Müslüm Abacıoğlu ile Mehmet Talat Akay beylerin bizleri ziyaretleri gerçekten bizleri sevindirmiş, onurlandırmıştır. Kendilerini evimizde ağırlamaktan ayrı bir haz duyduk. Bizleri unutmamanız ayrı bir güzelliktir. Allah kendilerinden razı olsun. Bizler kendilerini birer kardeşimiz kabul etmişiz. Dostluklar, kardeşlikler bakidir. Bu dünyada hoş bin seda bırakabilirsek ne mutlu bizlere" diyerek kendileri de bütün gazetecilerin Gazeteciler Gününü kutladıklarını belirttiler.

'GEÇMİŞİ ANDIK, ANILARINI DİNLEDİK'

Gazeteci Yazar Naci İpek, geçmiş yıllardaki gazetecilerden ve gazetecilikten bahsederken, Hulusi Öcal da geçmiş yıllardaki Urfa'dan, Urfa'nın nüfusundan ve bölge halkının yaşantılarından bahsetti. Mehmet Göncü ise, hayatından kesitler anlatarak, yazmakta olduğu birkaç köşe yazısından bahsederek şiirler okudu.

Ziyarette ayrıca bu yıl 5.'si düzenlenen Şanlıurfa Gazeteciler Birliği 'Gazetecilik Yarışması'nın başvuru süresini 15 Ocak olarak belirlediklerini belirten Başkan Veysel Polat, "Öncelikle diğer cemiyetlerin programlarıyla çatışmamak ve gerekse yarışmaya katılacak arkadaşlarımızın rahat hareket etmesi ve hazırlanması maksadıyla 2 yıldır Gazeteciler Günü programımızı 10 Ocak tarihi sonrasına sarkıtıyoruz. Ancak, 10 Ocak günü mesleğimizin duayenlerinden olan Gazeteci Yazarlar Naci İpek, Mehmet Göncü ve Hulusi Öcal ağabeylerimizi unutmadık, onları evlerinde ziyaret ederek gönüllerini aldık, hoş sohbetleriyle geçmişi andık, anılarını dinledik. Gazetecilik mesleğinin önemini, özelliklerini bir kere daha kendilerinin ağzından dinledik" dedi.

5. GAZETECİLİK YARIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, "Bu yıl 5.'sini düzenleyeceğimiz Şanlıurfa Gazetecilik Yarışmasının başvuruları devam etmektedir. 2014 yılı içerisinde yayınlanmış eserlerin kabul edileceği yarışmamız Şanlıurfa'daki bütün gazeteci arkadaşlarımıza açıktır. 15 Ocak 2015 tarihine kadar tanınan başvuru süresi sonrasında, jürimizin belirleyeceği dereceye giren eserler kamuoyuna açıklanacaktır. Yarışmaya katılacak tüm gazeteci arkadaşlara başarılar dileriz" diyerek, ödül töreni tarihi ve yerinin ileriki günlerde belirleneceğini ve gazeteci tüm çalışanların ve ailelerinin programa davetli olduğunu söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gazeteciler Birliği'nden Vefa Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement