Görevine Yeni Atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Görevine Yeni Atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Görevine Yeni Atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Dha DIŞ HABER - Görevine yeni atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk STK temsilcileriyle bir araya geldi Geçtiğimiz ay görevini Büyükelçi Songül Ozan'dan devralan Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'daki 3'üncü Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Kosova'nın ilk Başkonsolosu Selen Evcit, Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya geldi.

21.09.2015 10:57

Dha DIŞ HABER - Görevine yeni atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk STK temsilcileriyle bir araya geldi

Geçtiğimiz ay görevini Büyükelçi Songül Ozan'dan devralan Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'daki 3'üncü Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Kosova'nın ilk Başkonsolosu Selen Evcit, Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya geldi.

Prizren'deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya gelen Büyükelçi Kılıç ve Başkonsolos Evcit, Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Evcit, Türk sivil toplum kuruluş temsilcilerinin Kosova'da siyaset, kültür ve sosyal alanda önemli rol üstlendiklerini söyledi. DHA'ya konuşan Büyükelçi Evcit, şunları söyledi:

'Yaklaşık 1 ay oldu Kosova'ya geleli ve görevime başlayalı. Bu bir ay gerçekten çok yoğun geçti. Türk toplumu temsilcilerinin desteğini daima arkamızda gördük ve bundan dolayı çok mutlu oldum. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bugün Prizren'deyiz Yunus Emre Türk Kültür Merkezindeyiz, biliyorsunuz Yunus Emre TKM Prizren, Priştine ve İpek'te çok önemli faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Az sonra da Kosovalı Türk dernek temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. Kendilerinin burada tüm Kosova'daki faaliyetlerinden, etkinliklerinden çok memnunuz ve memnuniyet duyuyoruz. Şimdi de kendilerinden dinleyeceğim. Bu toplumun çok önemli bir rengi Türk toplumu ve Kosova'daki hem siyasi hayata hem kültürel hayata hem de hayatın diğer bütün alanlarına sağladıkları katkılarla ülkenin uluslararası toplum içerisindeki görüntüsünün yükseltilmesi adına çok önemli faaliyetler sağlıyorlar. Çok uluslu çok kültürlü ve çok etnikli olan Kosova'da çok önemli bir toplum olarak çok önemli bir faaliyet içerisindeler. Bundan dolayı da çok büyük bir mutluluk duyuyoruz tabiatıyla. Dediğim gibi ben bugün ilk defa kendileriyle bir araya geleceğim. Daha evvel kendileriyle değişik vesilelerle görüşme fırsatımız oldu. Ama bugün kendileriyle topluca bir araya geleceğiz. Güzel bir toplantı olacağını düşünüyorum'

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri yeni Büyükelçi Kılıç ve Başkonsolos Evcit'e çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görevine Yeni Atanan Büyükelçi Kılıç, Kosovalı Türk Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement