Görme Engelliler İçin Sensörlü Ayakkabı Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler İçin Sensörlü Ayakkabı Yaptılar

Görme Engelliler İçin Sensörlü Ayakkabı Yaptılar

Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri görme engelli vatandaşlar için hareket sensörlü, ayakkabı ve baston yaptı.

23.05.2012 12:10

Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri görme engelli vatandaşlar için hareket sensörlü, ayakkabı ve baston yaptı.

Elektrik ve Elektronik Bölümü öğrencileri, ayakkabı ve bastona yerleştirdikleri hareket sensörü ile görme engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü'nde öğrenim gören 28 öğrenci yıl sonu bitirme projesi kapsamında hayatı kolaylaştırmak amacıyla çeşitli projelere imza attı. Gaz zehirlenmelerine karşı uyarı sistemi, uzaktan kumandalı süpürge, hareket sensörlü kapı gibi projelerin yanı sıra Sedat Yılmaz ve Yasin Fatih Çapar isimli iki öğrenci, görme engellilerin toplum içerisindeki yaşamlarını kolaylaştırmak için harekete duyarlı, ayakkabı ve baston yaptı.

Ayakkabı ve bastona bağlanan ve pil yardımı ile çalışan sensörler, engellilerin yürürken, herhangi bir yere çarpmalarını ses yardımıyla engelliyor. 6 ayda hazırladıkları projeyi daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Sedat Yılmaz ve Yasin Fatih Çapar, "Amacımız engelli arkadaşlarımızın daha rahat yürümesi ve kendilerine zarar vermemeleri" dedi.

Elektrik ve Elektronik Bölümü öğretmeni Ahmet Urkan, yıl sonu bitirme ödevi olarak öğrencilere ödev verdiğini belirterek, yapılan çeşitli projelerin yanı sıra iki öğrencisi tarafından engellilere yönelik böyle bir proje geliştirdiğini ifade etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler İçin Sensörlü Ayakkabı Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement